• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Tom en ChristenCURAÇAO – Ben jij homoseksueel en heb je zin in een feestje? Het Get Wet Weekend is donderdagavond feestelijk geopend met een dansact. Het wordt een weekend vol activiteiten. “Wij gaan zeker overal naar toe!”

Er komen twee mannelijke dansers het podium op. Zij hebben de eer om het Get Wet Weekend officieel te openen.  Allebei de dansers dragen een vrolijk gekleurd pakje. Zodra de trommelende muziek harder begint te klinken, beginnen zij aan hun sierlijke dans. Ze dansen speels met elkaar en  maken daarbij tegelijk dezelfde bewegingen. De doekjes die ze in hun hand houden, zwaaien vrolijk mee. Het publiek geniet van de show en geeft de dansers een welverdiend applaus.

Internet
Een gezelschap van ongeveer honderd mensen is naar de opening gekomen bij Kura Hulanda. Ze kletsen rustig met elkaar en zoeken contact met nieuwe mensen. Er zijn veel locale mensen, maar ook toeristen. Twee van de bezoekers zijn Tom Howard en Christen Figenschou, een stel uit Noorwegen. Ze maken een wereldreis met hun boot en zijn nu op Curaçao. De 57-jarige Tom vertelt: “Curaçao is een deel van Holland, dus we dachten: er moet op Curaçao iets zijn voor de homoscene. We zagen op internet bij toeval dat het Get Wet Weekend er aan kwam.” Zijn partner Christen (45 jaar) vult hem aan:  “We gaan zeker naar alle activiteiten!”

Planning
Het aankomende weekend zit vol met feestjes. Vrijdag is er een filmavond bij Moon. “Daar gaan we zeker heen. Ik heb er nu al hartstikke veel zin in!”, vertelt Christen enthousiast. Zaterdagavond schijnt de meest bijzondere avond te worden. Er is dan de Get Wet Navigaytion party. Christen legt uit: “Een avond vol tropische sferen op een verlaten strand. Dat moet een goed feestje worden!”

Achtertuinen
Het Get Wet Weekend wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Wat begon in de achtertuinen van het eiland, is gegroeid tot een weekend vol activiteiten bij openbare locaties. Tom Howard vertelt:  “Ik vind het goed dat er zoiets georganiseerd wordt op het eiland. Hierdoor kunnen gay communities worden verbeterd.” Er worden zo’n honderd bezoekers verwacht bij de verschillende activiteiten. Zaterdag wordt naar verwachting de drukst bezochte avond met ongeveer 200 mensen.

Bekijk hier een video van de openingsact van het Get Wet Weekend 2009.

www.versgeperst.com