• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij het nieuwe Nederlandse televisieprogramma  ‘Uit de kast’ heeft een Antilliaan zich als kandidaat aangemeld.  In het programma volgt presentator Arie Boomsma homo’s en lesbiennes tijdens hun coming out. De redactie weet nog niet of ze hem gaan filmen: ze willen eerst een risicoanalyse maken.

De redactie weet nog niet zeker of ze een aflevering met de jongen gaan maken. Ze willen een inschatting maken van de reacties die er uit zijn omgeving kunnen komen. “We gaan nu research doen naar de risico’s”, vertelt woordvoerder Sofia van Slovan aan het Antilliaans Dagblad. Als de redactie de aflevering gaat maken, gaan ze in de zomer opnames maken en waarschijnlijk ook op Curaçao.

Homo-emancipatie
Vorige week heeft de Tweede Kamer nog gestemd voor een onderzoek naar het homo-emancipatiebeleid op de Nederlandse Antillen en Aruba. Het nieuwe tv-programma wil een platform zijn om openheid en discussie over homoseksualiteit te stimuleren.

 

1 reactie op “Antilliaanse homo uit de kast?”

  1. Ik vind het raar dat hier een risico analyse gemaakt moet worden. Ik heb op de Antillen zoveel homo’s gezien. Ik heb niet het gevoel dat homo’s daar vermoord worden of zomaar in elkaar geslagen worden zoals hier in Nederland het geval is.
    Als deze jongen mee wil doen aan het programma heeft hij er zelf voor gekozen. Hij neemt zelf het risico om hier aan mee doen. Hiermee geeft hij zelf aan dat hij het geen risico situatie vindt.
    Misschien inspireerd hij andere Antilliaanse jongens die met hetzelfde problemen te kampen hebben.