• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Schrijfster, actrice, toneelspeelster, columniste, echtgenote, moeder van vier kinderen, Elle van Rijn is het allemaal. Deze actieve Nederlandse was dinsdagavond in de Bruna aanwezig om haar nieuwe boek ‘Het vergeten gezicht’ te promoten en te signeren.

Elle van Rijn, trots met haar zeven maanden oude dochtertje Katelijne op haar arm, begroette dinsdagavond om 19.00 uur alle boekenliefhebbers in de Bruna. Speciaal voor deze avond had Van Rijn gedeputeerde van Onderwijs en Cultuur Marilyn Alcalá-Wallé uitgenodigd om haar een exemplaar te overhandigen.

Verwisselde koffer
In het boek lopen twee liefdesverhalen parallel aan elkaar. De ene speelt zich af in het heden, de andere in Duitsland rond 1930. Het boek wordt aangeraden op middelbare scholen en bevat veel culturele informatie. Om die reden wilde Van Rijn haar boek graag schenken aan de gedeputeerde. De hoofdpersoon in het boek komt terug van een reis en krijgt zonder het te weten een koffer van iemand anders mee naar huis. “Ik ben eigenlijk op het verhaal gekomen, omdat ik zelf drie en een half jaar geleden terugkwam van een vakantie uit Aruba en mijn koffer zat niet in het vliegtuig. In het boek beschrijf ik wat voor invloed het krijgen van een andere koffer, met spullen van iemand anders kan hebben”, vertelt de schrijfster. 

Relaxen
“De fijnste plek om een boek te lezen vind ik tijdens een vakantie, in de zon op een tropisch eiland. Curaçao vind ik echt geweldig, je kunt hier gewoon Nederlandse boeken kopen en nu dus ook mijn nieuwe boek”, lacht Van Rijn. Eigenlijk is de schrijfster op het eiland voor een reportage van Flair. “Maar ik vond het wel een goed idee om een signeersessie te doen voor mijn nieuwste boek. Het is eigenlijk heel lastminute besloten, maar ik vind het ontzettend leuk om hier te zijn en over mijn derde roman te praten. Ik ben samen met mijn vriendin en onze kleintjes een weekje op Curaçao. Na het schrijven van een boek, het krijgen van een kind en alle drukte van de afgelopen tijd, is het heerlijk om er even uit te zijn en te relaxen op dit mooie eiland.” 

www.versgeperst.com