• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De voorbereidingen voor de eerste editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJ) zijn al volop in gang. Het vlekkeloos laten verlopen van het festival vergt een zorgvuldige en strakke planning.

Een podium van driehonderd vierkante meter wordt in drie containers naar Curaçao verscheept. De grootte van het podium is nodig om te kunnen voldoen aan de technische voorwaarden van de grote internationale artiesten. Ook komt er een speciale pianovleugel over. Al deze voorbereidingen worden bekostigd door de stichting Bon Intenshon van zakenman Gregory Elias. Mojo Concerts in Nederland is ingehuurd om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Podium naar podium
De organisatoren laten weten dat CNSJ een festival is. Dat betekent dat de bezoeker zelf een keuze kan maken naar welke artiest hij wil kijken. De bezoeker kan concerten van tien artiesten volledig bijwonen, maar het is ook mogelijk om naar alle concerten van het festival te gaan. Dan zijn het wel gedeeltelijke concerten, want anders kom je in tijdnood. Het programma is zo opgezet dat iedereen genoeg tijd heeft om van het ene naar het andere podium te gaan.

Opening festival
Het comfort van de bezoeker staat hoog in het vaandel van de organisatie. Er wordt een groot aantal bars neergezet en er worden genoeg toiletten geplaatst. Ook aan de veiligheid en het transport naar het festival zal veel aandacht worden besteed. Het festival start met een gratis concert op het Brionplein. Dit zal 30 augustus plaatsvinden. De beroemde Colombiaanse trombonist ‘El Titan de la Salsa’ en Alberto Barros zullen hierbij gaan optreden.

www.versgeperst.com