• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ons eiland heeft er een mooi natuur- en cultuurmuseum bij: Museum Savonet. Na een aantal jaren van grondige restauratie van het landhuis, was het museum dinsdag eindelijk klaar voor de ‘pre-opening’. 

Landhuis Savonet is gebouwd in 1662 en was één van de eerste plantagehuizen op Curaçao. Het geheel gerestaureerde landhuis ligt op een heuvel naast het Christoffelpark en is eigendom van organisatie Carmabi. Het nieuwe museum richt zich voornamelijk op de geschiedenis van het plantagehuis en het park. Er worden kunststukken, documentaires en audiofragmenten tentoongesteld en er is alles te vinden over geboorte, huwelijk, religie en dood. Alle informatie in het museum wordt in het Nederlands, Papiaments, Spaans en Engels aangeboden. 

Pre-opening
Op de Internationale Museumdag, die elk jaar op 18 mei wordt gehouden, opende het museum om 19:00 uur even haar deuren. Het museum is nog niet officieel geopend voor publiek, maar Carmabi wilde een aantal genodigden alvast kennis laten maken met het museum. Ook premier Emily de Jongh-Elhage en gouverneur Frits Goedgedrag waren aanwezig bij de pre-opening. Het museum heeft twaalf ruimtes, elk met een ander thema. Een aantal voorbeelden van thema’s zijn: de geschiedenis van de Indianen, het leven op Savonet, voeding, volksfeesten en geneeskrachtige kruiden. In de toekomst wil de organisatie ook graag de slavenhuisjes aan de overkant van het landhuis bij het museum betrekken.

Echte opening
Vanaf begin juni is publiek van harte welkom in het museum. Voor die tijd moeten er nog een aantal dingen geplaatst worden en afgerond, zodat alles helemaal klaar is bij de officiële opening. De openingstijden van het museum worden hetzelfde als van het Christoffelpark: maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 16.00 uur en op zondag van 6.00 uur tot 15.00 uur.


Landhuis Savonet

www.versgeperst.com