• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Dansende SterrenCURAÇAO – Paartjes uitgedost in witte volkskledij zwieren vandaag door Plasa di Punda. De muziek is  afkomstig van een antiek draaiorgel, trots bespeeld door twee oudere mannen. De voorstelling staat in het teken van Kulturismo, een festival voor cultuur en toerisme.

Van verre zijn de orgelklanken vanuit Plasa di Punda al te horen. Midden tussen de marktkraampjes staat een groot antiek draaiorgel. Zowel lokale mensen als cultuursnuivende toeristen vullen langzaam de markthal. Met een glimlach en enkele zweetdruppels op het voorhoofd staan ze te kijken naar dit sfeermakende schouwspel.

Dansvloer
Plotseling schuifelt er een dansgroep tussen de stalletjes door. Toeschouwers stappen opzij en spontaan verandert de kale marktvloer in een ware dansvloer.  De dansers bestaan uit mannen en vrouwen, uitgedost in spierwitte traditionele kleding. Trots zwieren zij rond.

Sterren
De dansgroep van de dansschool Streanan Bailando, wat De Dansende Sterren betekent, dansen vandaag tot twee uur ‘s middags in Plasa di Punda. “Wij dansen al 35 jaar samen bij deze dansschool. Vandaag zijn wij hier om onze dansen aan de mensen te tonen”, vertelt Sherwin Clemencia terwijl hij bijkomt van zijn eerste dans. Veel tijd om uit te puffen heeft hij niet. Met de zweetdruppels op zijn voorhoofd neemt hij zijn charmant geklede danspartner weer bij de hand en lachend starten zij hun tweede dans.

Orgeldraaiers
Videocamera’s zijn tevoorschijn gehaald en ook de orgeldraaiers worden in de spotlight gezet. “Het is leuk om hier vandaag te draaien. De week van het Kulturismo is een goede week voor ons”, vertelt een van de orgeldraaiers plechtig.

Kijk en luister naar de voorstelling van De Dansende Sterren en het draaiorgel


www.versgeperst.com