CURAÇAO – De Nightwriters under the Moon traden vrijdagavond succesvol op in Teatro Luna Blou. “Curaçao heeft het allerbeste publiek ooit”, beweerde Nightwriter Christophe Vekeman. De avond voerde je mee op een nachtelijke expeditie door literatuur en literette in een mix van theater, quiz, comedy en talkshow. 

Vooraf waren er 120 kaarten verkocht en ook op de avond zelf kon je nog een toegangsbewijs kopen. De zaal van Luna Blou zat zo goed als vol en er hing een enthousiaste sfeer. In de tuin van het theater konden liefhebbers bij de stand van Bruna boeken kopen van één van de Nightwriters, dit tegen een mooie korting. “Je hoeft nu geen OB van 5 procent te betalen en de prijzen worden naar beneden afgerond. Dat scheelt dus al snel vijf gulden per boek”, vertelt één van de verkoopsters. De gekochte boeken kon je na afloop van de optredens laten signeren door de schrijvers.

Opening
Nightwriter Susan Smit verzorgde de presentatie en opende met de woorden: “Dit is onze eerste show op Curaçao. We zijn hier al een paar dagen en we vinden het heerlijk. Dus het wordt vast en zeker een onvergetelijke avond.” Als tweede Nightwriter kwam de Vlaamse schrijver Christophe Vekeman op, hij vertelde over ‘Senorita’. Saskia Noort was als laatste aan de beurt, zij opende met een verhaal over ‘Bakfietsmoeders’. Na de introductie van alle Nightwriters ging Smit zelf ook voor de microfoon staan. Smit vertelde de aanwezigen hoe zij aankijkt tegen harige mannen. Het publiek vermaakte zich zichtbaar en er werd hartelijk gelachen om alle verhalen. 

Belgen en Curaçao
De voordrachten van de schrijvers werden afgewisseld met quizvragen, interviews, muziek van DJ Bart Thimbles en een optreden van Rob Groenhof, de winnaar van de actie ‘Five minutes of fame’. Saskia Noort vertelde trots dat de film ‘Terug naar de kust’ in het vliegtuig werd vertoond en Christophe Vekeman bekende dat hij nog nooit van Curaçao had gehoord, maar er persoonlijk voor gaat zorgen dat er meer Belgen naar Curaçao komen.

Six word story
Toen was het tijd voor de ‘Six word story’, een compleet verhaal van slechts zes woorden dat ooit is geïntroduceerd door Hemingway. De Nightwriters hebben zelf ook allemaal een eigen six word story. Zij riepen het publiek op om zelf een verhaal te maken van zes woorden en deze in te leveren op een kaartje. Na de pauze maakten de Nightwriters de top 3 bekend. De six word story van de winnares doelde op een verhaal dat Vekeman vertelde over een trio dat hij ooit samen met zijn vriendin en Marleen wilde houden: ‘Wij allemaal samen, zonder Marleen erbij.’

Signeren
Nadat de Nightwriters allen drie keer een verhaal hadden voorgedragen, werd het feestje voortgezet in de tuin van Luna Blou. Wij vroegen Smit en Vekeman naar hun reactie over de eerste avond. Volgens Smit is het altijd afwachten wat het publiek er van vindt. “Ik heb de verhalen van mijn mede Nightwriters al vaak gehoord, de ene keer wordt er hard gelachen om een bepaald woord en de andere keer helemaal niet. Het was nu extra bijzonder voor ons, omdat het in een ander land is. Ik vind de interactie met het publiek altijd belangrijk en dat ging heel goed.” De Vlaamse Nightwriter was ook tevreden over het verloop van de avond. “Het publiek hier op Curaçao is echt het allerbeste ooit! Ik wist alleen niet dat je het ook op Curaçao koud kon hebben, maar dat kan dus als de airco te hard aanstaat.”

Tweede optreden
Zaterdagavond kun je om 20.30 uur nogmaals genieten van het optreden van de Nightwriters, dit keer bij Beachclub Moon. Er zijn nog kaarten te koop voor deze avond vol spanning, theater, muziek en plezier. 

www.versgeperst.com