• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting ‘Kinderdorp Hebron’ zet zich al jaren in voor Curaçaose kinderen die thuis niet kunnen opgroeien met de liefde en zorg die zij verdienen en hard nodig hebben. In 1996 startte Hebron met kinderopvang en nu wil de stichting een kinderdorp creeëren op het terrein van landhuis Veeris.

Momenteel wonen er zeven kinderen van vijf tot vijfentwintig jaar onder begeleiding in een groot huis in Santa Rosa. Directeur Cees van Harten laat ons weten: “In 2007 hebben we landhuis Veeris en het omliggende land van 20.000 vierkante meter aangekocht om hier een dorp te bouwen met een aantal gezinsvervangende woningen. We hadden gehoopt om het eerste huis dit jaar klaar te hebben, maar helaas hebben we alleen nog maar de tekening. Voor de bouw is veel geld nodig en dat hebben we nog niet volledig bij elkaar. Als ik heel positief ben, zeg ik dat we over twee jaar het eerste huis kunnen openen.”

Vrijwilligers
Bij Hebron werken negen vrijwilligers die allemaal samen in landhuis Veeris wonen, totdat de nieuwbouw voor de kinderen klaar is. Na de zomer gaan er vijf van de zeven kinderen naar een pleeggezin. “De twee kleinsten blijven in het huis van Hebron wonen en twee vrijwilligers trekken erbij in. Zij bootsen zo een gezinssituatie na en dat is belangrijk voor kinderen. In principe is het voor een periode van een jaar, daarna hopen we de kinderen in een definitief pleeggezin te plaatsen. Zo kunnen we in Veeris een nieuwe start maken met kinderen die nu op de wachtlijst staan”, aldus Van Harten.

Vrienden van Hoop
De fundraising van Hebron ligt in handen van ‘Stichting Vrienden van de Hoop’ uit Dordrecht. Tim van Dijl is hier relatiemanager voor jongeren, scholen en jeugdgroepen. “Om geld in te zamelen voor de bouw van de gezinsvervangende huizen bedenken we allerlei activiteiten. Zo hielden we in oktober 2009 een prijsvraag voor jongeren. Degene die in februari het meeste geld had opgehaald, won een reis voor twee personen naar Curaçao”, vertelt Van Dijl. De gelukkige winnares van de prijsvraag was Lianne Konijn die samen met haar vriend Adrian Goedegebuure een bedrag ophaalde van 5265 euro. Zij bedachten verschillende acties om het geld bij elkaar te krijgen, zoals de verkoop van oliebollen en stroopwafels, het organiseren van een sportdag, een fietstocht over het eiland Tholen, een sing-in en een collecte in de kerk.

Hulp is welkom
Iedereen die ook een steentje wil bijdragen kan een actiepagina aanmaken op Vriendensponsor.nl of een donatie doen op de website van Hebron.

De staf van Hebron


www.versgeperst.com