• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er is extra geld nodig om de gevorderde dansers van Dansschool ‘Turning Point’  deze zomer mee te laten doen aan het ‘Florida Dance Festival’. Om die reden wordt zaterdag de film ‘United by Music’ van Michel Drenthe vertoond in het Cultureel Centrum Curaçao.

De stichting ‘Dance Company Turning Point’ is in 2006 opgericht en draagt organisatorisch en financieel zorg voor de dansontwikkeling van de leden van ‘Turning Point’, de dansschool van Rita Koeks. In juni dit jaar nemen zeven gevorderde dansers van 14 tot 20 jaar deel aan het Florida Dance Festival. Tijdens dit festival maken zij kennis met internationale dansers en hun technieken. Om te zorgen dat er voldoende middelen zijn om de groep dit jaar weer mee te kunnen laten doen, worden er verschillende fundraisings georganiseerd.

Filmavond
Nelly Schotborgh, moeder van één van de danseressen, wilde ook graag een bijdrage leveren. “Vorig jaar zag ik de film United by music van Michel Drenthe en ik was hier razend enthousiast over. De film laat de mooie natuur van Curaçao en de enthousiaste kant van de Curaçaose mentaliteit zien. Veel mensen, jong en oud, staan open voor allerlei stijlen van dans en muziek en dat laat de film vol energie zien. Het gaat over veertig jonge Nederlandse musici van het Ricciotti ensemble en de Curaçaose jazz zangeres Izaline Calister. De filmmaker Drenthe geeft voor de vertoning van de film een korte inleiding en na afloop verzorgt een groep dansers een deel van de voorstelling ‘Explosion of Colours.'”

‘Geweldige resultaten’
In 2007 ging er ook al een groep van Turning Point naar het festival in Flordia. Schotborgh: “De resultaten waren toen geweldig. De dansers hebben een enorme groei doorgemaakt, zowel op sociaal als danstechnisch gebied. Met hun opgedane kennis en gegroeide zelfvertrouwen hebben zij door middel van workshops ervaringen overgedragen aan andere Curaçaose en Boneriaanse dansers. Het doel van de fundraisingfilm is dat de nieuw gevorderde dansers ook in de gelegenheid gesteld worden om deze grote ervaring op te doen in Amerika. De gevorderde dansers hebben in de school een voorbeeldfunctie en zij kunnen dan hun ervaringen weer aan de kleine dansers overdragen. Ook helpen ze bij de cultuerele vorming van de jeugd door voorstellingen te verzorgen op middelbare scholen.” 

Kaartje kopen?
United by Music is op zaterdag 8 mei om 20.00 uur te zien in het Cultureel Centrum Curaçao in Emmastad aan de Koninginnelaan. Kaartjes kosten 20 gulden, inclusief een welkomstdrankje, en zijn te koop bij dansschool Turning Point op de Orionweg 7B of via het e-mailadres dancecompanyturningpoint@gmail.com.

www.versgeperst.com