• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voor de liefhebbers van Nederlandse televisiezenders is er goed nieuws. Het mediabedrijf MediaOne biedt vanaf eind juli een pakket aan met verschillende Nederlandse zenders. Een eis hiervoor is wel dat er voldoende aanmeldingen zijn.  

Vanaf deze week kun je je inschrijven voor de verschillende uitzendpakketten van MediaOne. De pakketten variëren van vijftig tot tweehonderd beschikbare zenders. Het basispakket van vijftig zenders kost 59 gulden per maand. MediaOne gaat pas van start met deze service als er voldoende animo voor is. Liefhebbers kunnen zich aanmelden via de website www.nederlandse.tv. De inschrijving is vrijblijvend, maar als je uiteindelijk definitief het pakket aanschaft, krijg je de eerste twee maanden tien gulden korting. Het mediabedrijf verwacht in juli 2010 voldoende aanmeldingen te hebben om daadwerkelijk te starten met uitzenden.

Zappen
Het mediabedrijf biedt een uitzendsysteem dat werkt met een speciale ‘set top box’. Deze box moet worden aangesloten op je internetverbinding van minimaal 512 kb. Je kunt daarna inloggen op een server in Nederland en daarna live zappen tussen de beschikbare Nederlandse zenders. Het is de bedoeling dat naast de publieke zenders ook commerciële zenders via een internetverbinding te bekijken zijn. De kijkers kunnen zo bijvoorbeeld televisiezenders RTL 4, SBS 6 en NET 5 volgen. Afhankelijk van de zomer- of wintertijd worden de televisieprogramma’s met vijf of zes uur vertraging uitgezonden. 

www.versgeperst.com