• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Heb je Koninginnedag gemist of wil je nog even nagenieten? Versgeperst.com maakte een uitgebreide foto-impressie van deze oranje feestdag.

De tientallen marktkraampjes deden tijdens deze snikhete Koninginnedag goede zaken. “Ik heb al voor 70 gulden aan spullen verkocht”, vertelt één van de jonge marktkramers vol trots. Het is dan net 14 uur. Samen met drie vriendjes deelt hij een stand met onder andere oude kentekenplaten. Zijn vriendje heeft een gedeelte van zijn inkomsten al direct uitgegeven. “Ik heb net vijf zakken lego gekocht voor 25 gulden”, glundert de jongen.

Mojitotekort
Op het Wilhelminaplein werd er vooral veel gefeest. Het bier vloeide rijkelijk en de mojito’s waren binnen no-time uitverkocht. Ook op de Scharlookade barstte het feest los toen er elk uur een andere band op het podium verscheen. Toen de schemer viel en de band ‘VIBE’ hun repertoire ten gehore bracht, werd het steeds drukker op de kade. Na dit optreden was het de beurt aan ‘Daylight Robbery’, de nieuwe lokale band van leadzanger Junior Tecla. “Ik vind het erg spannend omdat ik een hele andere kant van mezelf ga laten zien. Ik ben bekend van andere bands en sla nu een nieuwe weg in. Ik hoop zeer binnenkort ook mijn eigen muziek te laten horen”, aldus Tecla.

Stroomuitval
Halverwege het optreden van ‘Daylight Robbery’ viel de stroom op het podium een aantal minuten uit, maar de band liet zich niet uit het veld slaan. De drumster gaf een spetterende soloshow weg, haar instrument was het enige dat zonder de stroom gewoon werkte. Het ‘Oranjepop festival’ werd afgesloten door rockband ‘The Owners & Barry Hay’. Hay liet even op zich wachten, dus de band startte alvast met een aantal ruige nummers zonder Barry Hay. De rockveteranen wisten Koninginnedag 2010 in Scharloo waardig af te sluiten. 

www.versgeperst.com