• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  rsz_iffrCURAÇAO – De organisatie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft de vijf genomineerden voor de Yellow Robin Award bekendgemaakt. Door het platform krijgen opkomende regisseurs uit het Caribisch gebied en Latijns Amerika de kans hun talenten verder te ontwikkelen en aan een groot internationaal publiek te tonen.

  De genomineerden maken kans op een geldprijs van tienduizend dollar. Daarnaast wordt de film vertoond op het International Film Festival Rotterdam 2016. De genomineerden zijn:

  -Antonio Morales en Juan Luis Rodriquez met ‘Por amore en el Caserio‘ (Puerto Rico): Een verhaal over het leven van lokale, niet-professionele acteurs.

  -Erika Bagnarello met ‘Primero de enero‘(Dominicaanse Republiek/Costa Rica): Road movie over een jongen die de gestolen piano van zijn vader kosteterug wil vinden. Want als de piano terug is, komt zijn vader ook vast terug. In het verhaal worden stevige onderwerpen worden behandeld, zoals criminaliteit, echtscheiding en illegaliteit.

  -Ben Chace met ‘Sin alas‘ (Cuba): Een muzikaal liefdesverhaal over de onmogelijke liefde tussen 70-jarige gepensioneerde journalist Luis Vargas en de gevierde ballerina Isabela Muñoz. Als zij komt te overlijden denkt Vargas terug aan die mooie tijd waarin hij een kortstondige, gepassioneerde, maar onmogelijke relatie met haar had.

  -Natalia Cabral met ‘Tu y yo‘ (Dominicaanse Republiek): Een tragikomische documentaire over het dagelijks bestaan van een blanke, oudere weduwe en haar inwonende, Afro-Caraïbische huishoudster. De verschillende sociale klassen van de twee dames blijft ondanks hun band een grote en soms pijnlijke rol spelen.

  -Alex Santiago met ‘Las vacas con gafas‘ (Puerto Rico): Een drama over ouderdom en verzoening. Wanneer een
  solistische, excentrieke kunstenaar en professor hoort dat hij blind wordt, moet hij in het reine zien te komen met dit angstaanjagende feit én met zijn dochter, die jaren geleden door omstandigheden van hem vervreemd raakte.

  De winnaar wordt op 28 maart bekendgemaakt.

  www.versgeperst.com