• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Alle talentvolle leerlingen van de Marnixbasisschool mochten woensdagavond op het podium klimmen tijdens ‘Marnix got talent’. De talentenshow werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. Op deze bonte avond waren er 22 verschillende optredens van dappere leerlingen. 

De show van ‘Marnix got Talent’ is door de leerlingen uit groep acht verzonnen en uiteindelijk ook echt uitgevoerd. Naomi Engel, juffrouw van groep 8A en gastvrouw van de avond, zegt trots: “We hebben deze avond georganiseerd, omdat de Marnix heel veel talenten heeft en dat willen we graag delen met iedereen.”

Volkslied
Voordat de talentenshow officieel van start ging, werd het volkslied gezongen door de drie meiden Xeniah Sillie, Liliana Ribeiro en Tiënsha Mayor uit groep acht. De sfeer zat er direct goed in en toen was het tijd voor de 4-jarige Shanique de Roon om het spits af te bijten. Na de dansopvoering van Shanique volgden er nog 21 acts. De optredens waren heel gevarieerd, zo kwamen er dansacts voorbij, zangeressen, rappers en muzikale optredens met een blokfluit, viool en piano. De stoere Gian van Eiken en Timothy Goilo stalen de show als Michael Jackson.

Chi Chia Wa
Toen de kleine Ginger Langereis en Zoë Gidding het podium beklommen kreeg het publiek een opdracht mee. “Alle mensen die hier zijn, alle papa’s en mama’s, alle opa’s en oma’s en ook de tantes en ooms moeten met ons meedoen, anders stoppen wij met dansen en zingen”, aldus de twee meiden. Na deze woorden stond het hele publiek op om actief mee te doen met hun vertolking van het liedje ‘Chi Chi Wa’. Dit liedje vertelt precies wat je moet doen en het is de bedoeling dat iedereen tegelijkertijd uitvoert wat het liedje aangeeft. Uit de boxen naast het podium schalmde vrolijk: ‘Op je plaats, strek je armen, vuisten maken, duimen omhoog, schouders op, hoofd omhoog, billen naar achteren, voeten naar binnen, tong naar buiten, chi chia wa, chia chia wa’. 

Zenuwen
De 9-jarige Lisha Clements zong tijdens de bonte avond live een popliedje. Over haar optreden vertelt ze: “Ik was niet echt zenuwachtig, want ik wil later zangeres worden, dus daar moet ik aan wennen. Ze hadden alleen wel het verkeerde liedje gestart dus moest het overnieuw, maar daarna ging het heel goed.” Haar vriendin Christina Sulbaran is 8 jaar en speelde een stukje op haar viool. “Het was wel een beetje eng, want ik heb nooit helemaal alleen opgetreden. Ik heb wel eens een voorstelling gedaan voor ballet of met viool, maar dan altijd met anderen erbij. Mijn optreden was een beetje kort, dus moest ik twee keer het liedje spelen. Het was heel leuk.” 

Afsluiting
De muzikale avond werd afgesloten met een dans van Juliëtte Engel op Michael Jacksons ‘Heal The World’. Alle talenten die hadden opgetreden kwamen nog één keer samen op het podium en kregen een luid applaus van het aanwezige publiek. De trotse Naomi Engel zegt: “Dit was de eerste keer dat we deze talentenavond hielden, maar zeker niet de laatste. De kinderen waren allemaal erg enthousiast en de optredens heel divers. Het was een groot succes, dus tot volgend jaar!”

4 reacties op “‘Marnix got talent’”

 1. Wij zijn de opa en oma van Zoë Gidding en waren in de gelukkige omstandigheden dat wij op vakantie waren er er bij konden zijn. We zijn weer in het koude Nederland, maar worden weer warm als we het mooie stukje lezen.
  We hebben enorm genoten en zijn trots op de kleine meiden !!

 2. Love it 😀 het was echt leuk bij bonte avond 🙂

 3. Geweldig leuk beschreven..en hele mooie fotoos er bij

 4. Echt een leuk stukje over de avond op Marnix. Het is net of ik erbij was.