• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koninginnedag op Curaçao is een echt feest! Er is dit jaar weer veel te beleven tijdens deze vreugdevolle dag. De straten van Punda en Otrabanda staan bol van de activiteiten die georganiseerd worden. Daarom hebben we ze even voor je op een rijtje gezet. 

Iedereen die op zoek is naar leuke spulletjes, zoals kleding, speelgoed, sieraden of boeken, kan de hele dag zijn of haar hart ophalen op de Kindermarkt aan de Kleine Werf. Hier kun je rondsnuffelen tussen alle kinderkraampjes. Na een bezoekje aan de Vrijmarkt kun je gaan shoppen in de ruim tachtig winkels in Punda die meedoen aan de ‘Punda Blow out Sale’. Deze winkels hebben speciaal voor Koninginnedag mooie aanbiedingen. Ook kun je genieten van optredens, theatervoorstellingen, een motortour of oer-Hollandse spelletjes. Hieronder een overzicht van de programmering van de hele dag.

Scharlookade
Speciaal voor de kleintjes zijn er ‘s ochtends allerlei optredens op de Scharlookade. Vanaf twee uur in de middag staat de kade in het teken van het gratis ‘Oranje Pop Festival’ met shows van diverse artiesten.  
09:00 uur – De Caribische goochelaar Tom Presti
09:30 uur – Gini de Clown
09:50 uur – Jeugtheatergroep ‘Drazans’
10:25 uur – Jack Sparrow de Piraat
11:20 uur – Nogmaals goochelaar Tom Presti
11:35 uur – De culturele jongerendansgroep ‘Bronche Dance Academy’
12:20 uur – Een show vol muziek, dans en kunst van ‘Artefamia’
12:30 uur – Talentenshow ‘Curastars All Talent’ 
13:00 uur – Buikdanser Rachid Alexander
13:20 uur – Jongeren brassband de ‘Broche Brass’ 
14:00 uur – ‘Latin Soul Band’, met muziek uit de jaren ’70 en ‘80
15:00 uur – ‘Jillyz Band’, met een wisselend repertoire
16:00 uur – Rockband ‘De Charming Basterds’
17:00 uur – Nationale rock- en popband ‘VIBE’ 
18:00 uur – ‘Daylight Robbery’, met reggaezanger Junior Tecla
19:00 uur – Rockveteranen ‘The Owners & Barry Hay’, van de Golden Earring

Wilhelminapark
12:00 uur – Drie interactieve dames met hun ‘Wonderband’
13:00 uur – DJ JME
14:30 uur – DJ Fai-Oz 
16:00 uur – De koning van de Houseclassics DJ Mark van Dale
18:00 uur – De beste DJ van Curaçao in 2008, DJ Tico

Plaza Jojo Correa
Op het Jojo Correa plein (bij de drijvende markt) treedt de spraakmakende lokale DJ Toni Malony op van 10 tot 18 uur. Malony is een bekende DJ die in Nederland carrière heeft gemaakt bij radio Veronica en 538.

Maritime Museum
In het Maritime museum in de Van den Brandhofstraat 7 is tussen 10 en 16 uur elk half uur de theatervoorstelling ‘De Verrassing’ te zien. In deze voorstelling wordt weinig gesproken, maar veel muziek gemaakt en er wordt veel gebruikgemaakt van spullen en poppen.

Biker Tour
The Big Red Machine Curaçao organiseert een motortour over het eiland. Deze start om 10 uur bij de parkeerplaats van Zuikertuintje en eindigt om 16 uur in het clubhuis van de Hells Angels op de Goeroeboeroeweg 6. Hier vindt na de tour nog een afsluitend feest plaats.

Rustenburgh
Mensen die van lekker eten en drinken houden moeten op Koninginnedag en op de Dag van de Arbeid in Rustenburgh zijn. Hier vindt het internationale Food & Family Festival plaats. Twee dagen lang bieden meer dan vijftig kraampjes nationale en internationale hapjes en drankjes aan. Het festival wordt opgevrolijkt door bands, dansgroepen, modeshows en DJ’s.

Bonam
Wie zin heeft in een dagje gezellig oud-Hollandse spelletjes kan zich uitleven op het sportterrein van Bonam. De hele dag wordt er tussen 9 en 18 uur een zeskamp gehouden waar je onder andere kunt zaklopen, ringgooien en touwtrekken.

2 reacties op “Wat is er te doen op Koninginnedag?”

 1. Wat een mooie mensen allemaal op die foto.

  Die zijn zeker geselecteerd via een castingburo 🙂

 2. Wat een geweldige fotoo met al die oranje fans.
  Ook het stukje prima geschreven
  .