• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Nurse SharkCURAÇAO – “Ik duik al dertien jaar, maar parende verpleegsterhaaien zien op Curaçao? Dat is volslagen uniek”, vertelt Caroline Ferwerda van duikschool The Scuba Lodge. Duikleider Niels Jorissen maakte het mee en het werd ook op video vastgelegd.

Niels Jorissen (30) begon drie jaar geleden Dive Charter Curaçao, een bedrijf dat duiktrips organiseert. Zelf zit hij al drie jaar op het eiland en heeft hij naar eigen zeggen al heel wat duiken op zijn naam staan. Afgelopen woensdag dook Niels met zes andere duikers. “Mijn beste duik ooit!” zei een van de meest ervaren duikers uit de groep achteraf.

Oostpunt
Ook Niels wist niet wat hij zag. “We gingen duiken bij het Oostpunt, net om de hoek, aan de noordkant van het eiland. Rond een uur of elf ’s ochtends. Op zo’n vijftien meter diepte zit een grote grot. Groot genoeg om er een paar auto’s in te parkeren zeg maar,” lacht Niels. Een verpleegsterhaai zwemt nog net de grot uit wanneer de duikers arriveren. “In de grot zwemmen en slapen wel vaker haaien,” vertelt Niels. “Maar meestal een stuk of twee.” Dit keer zitten er vijf haaien in de grot. De grot is donker, maar wanneer ze hun zaklamp aandoen zien ze wat er aan de hand is.

Haaienseksfeest
“Het leek wel een haaienseksfeest,” zegt Niels enthousiast. “Er lag een vrouwtje op haar rug en drie andere mannetjeshaaien zogen zich vast aan haar borstvinnen. Ze wilden echt allemaal tegelijk”. Plotseling raakt een opgewonden mannetjeshaai wat geïrriteerd en zwemt recht op cameraman Antonie Hurkmans af. “Hij kon hem nog net ontwijken. De haai was het zeker zat om gestoord te worden, begrijpelijk.”

Uniek
Verpleegsterhaaien paren maar een paar keer per jaar, meestal rond augustus. Caroline Ferwerda, wier man ook mee dook die dag, bevestigt hoe uniek deze film is. “Ik heb werkelijk nog nooit zoiets gezien! En ik ken heel veel duikers.” “Zelfs vissers uit de omgeving konden het niet geloven,” voegt Niels toe. “Wat een ervaring!”

Bekijk de film op: http://www.divechartercuracao.com/index.php

2 reacties op “Unieke Love Cave in Curaçaose wateren”

  1. Bedankt voor je reactie Niels.
    We hebben het bericht aangepast, zodat het duidelijker is.

  2. Ter info. De opnamen zijn gemaakt door Antonie Hurkmans. Niels Jorissen was de duikleider.