• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  cura doet1CURAÇAO – Het startsignaal voor twee editie van CURA DOET is afgelopen zaterdag gegeven. De grootste vrijwilligersactie van Curaçao werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en was met meer dan 2600 deelnemers een groot succes. Sociale organisaties en goede doelen kunnen vanaf nu hun klus aanmelden.

  In Landhuis Klein Kwartier kwamen onder andere vertegenwoordigers van sociaal-maatschappelijke organisaties en leden van het Oranje Fonds bijeen. Met trots sprak Curaçao Cares, de organisator van de actie, over samenwerking en de reacties van de gemeenschap. Tijdens de vorige editie werden er 132 vrijwillige klussen uitgevoerd bij 108 maatschappelijke organisaties.

  klussen
  Maatschappelijke organisaties kunnen vanaf nu hun klus aanmelden. “Het gaat om klussen bij stichtingen, sportverenigingen, scholen en zorginstellingen die blijven liggen omdat er niet genoeg mensen zijn om te helpen. Denk bij deze klussen bijvoorbeeld aan hulp bij het opknappen van sportvelden, extra handen om een spelletjesmiddag voor ouderen of mensen met beperkingen te organiseren of het verfraaien van een sentro di bario”, aldus de organisatie.

  Aanmelden
  Aanmelden gaat via de website. Dit kan tot 31 januari. Je kan ook een email sturen naar curadoet@curacaocares.org. Het Oranje Fonds doneert een bijdrage van maximaal 1100 gulden indien de stichting onvoldoende financiële middelen heeft om een klus uit te voeren. Dit kan in de vorm van materiaal, maar ook voor bijvoorbeeld vervoer. Vrijwilligers die zich in willen zetten voor een klus kunnen zich begin volgend jaar inschrijven. Het Cura Doet weekend vindt plaats op 20 en 21 maart.

  lancering_CURA DOET_3

  1 reactie op “Kick-off tweede editie CURA DOET”

  1. Wat een mooi lichtpuntje in deze hectische tijden.