• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

filmavondCURAÇAO – Schitteren in een film? Kom het laten zien! In oktober vindt het 48 Hour Film Project plaats. In meer dan 120 steden wereldwijd krijgen teams een last-minute opdracht om in 48 uur een korte film te maken. Uitstelgedrag is er dus niet bij.

Filmmaker Selwyn de Wind kan waardering opbrengen voor de opgelegde tijdsdruk: “Bij 48 Hour Film Project kunnen we niet op z’n Curaçaos uitstellen, na twee dagen zien we allemaal eindproducten van elkaar. Dat is het mooie van 48 Hour Film Project Curaçao.” Acteur Anton de Bies, student aan de toneelacademie in Maastricht, ziet kansen voor jongeren: “Het project is een mogelijkheid voor jongeren die willen leren filmen. Als team leer je binnen 48 uur een resultaat neerzetten met elkaar.”

Aftrap
Op 3 oktober trapt de Curaçaose editie van het project af bij Teatro Luna Blou. Op het allerlaatste moment krijgen de teams dan een genre, personage, object of een regel tekst, die binnen 48 uur een film van vier tot zeven minuten moet opleveren. Een vakjury wijst op 8 oktober de winnaar aan als de films publiekelijk vertoond worden.

Jongeren
De competitie richt zich op jongeren. Voor hen kan 250 gulden een behoorlijke rib uit hun lijf zijn. Om het project laagdrempelig te houden, kunnen ook bedrijven bijdragen in ruil voor exposure.

Inschrijvingen
Curaçaose teams zich voor een ‘early bird’ tarief van 250 gulden inschrijven via de website. Die deadline vervalt 15 september. De winnende film gaat door naar de internationale competitie in Hollywood, waar je 5000 dollar en een vertoning op het filmfestival in Cannes kunt winnen.

www.versgeperst.com