• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

nsj-kayla-300x225Variatie is misschien wel hét sleutelwoord dat het Curaçao North Sea Jazz Festival 2014 dekt. Afkomst, muziek, kleding, maar ook leeftijden verschillen enorm tijdens de twee dagen bij het World Trade Center. Caribisch Netwerk maakte een reportage over de jongste festivalbezoekers.

Terwijl een deel van de bezoekers al tientallen jaren fan is van Rod Stewart of Juan Luis Guerra, zijn zaterdagavond de tieners ook duidelijk aanwezig. De twaalf, dertien en veertienjarigen verheugen zich al maanden op idool Bruno Mars.

Luister naar een reportage door Elisa Koek

Klusjes doen
Auto’s wassen, ontbijtjes maken en natuurlijk goede rapportcijfers. Een kaartje voor het NSJ-festival komt niet uit de lucht vallen voor de meeste tieners. “Ik ben maanden bezig geweest met klusjes doen”, vertelt de twaalfjarige Kayla. “Ik heb de helft zelf betaald en mijn vader en stiefmoeder de andere helft.”

Samen
“Voor de kinderen is dit geweldig”, vertelt een trotse vader die op stap is met zijn tienjarige zoon en vriendjes van hem. “Het is compleet veilig hier. Ik kan zelf genieten en de kinderen ook.” Na het concert van Bruno Mars wil hij toch even kijken bij zijn eigen idool Chaka Khan. De kinderen vinden het best. “Mijn moeder zingt altijd mee met Chaka Khan”, vertelt één van hen.

4 reacties op “Tieners door het dolle door Bruno Mars”

 1. Helaas heeft deze Bruno ook een donkere kant. Toen hij in het openbaar werd herkend en kinderen met hem op de foto wilden, werden hij en zijn entourage erg onaardig. Zij hebben blijkbaar niet door wie hem zo ‘groot’ hebben gemaakt!

 2. @Dia,

  Ach, trek je er niets van aan Dia, Aygo is duidelijk geen Kurazoleño, maar het zou mij niet verbazen als Aygo zelf afkomstig is uit een land waar het niet veel anders gesteld is dan hetgeen hij over Curaçaouse kinderen meent te moeten opmerken. Laten we het maar op projectie zijnerzijds houden. 😉

 3. Jeetje, wat een cynische opmerking…Ik werd juist zo vrolijk van dit bericht. Geen zware, nare dingen, maar passie en toewijding. Mooier kunnen we het niet hebben op de maandagochtend, toch? Wees toch eens een beetje positief, dat kan Curacao goed gebruiken!

 4. Gelukkig hebben de meeste kinderen hier meerdere vaders en moeders, dus als die allemaal een tientje bij leggen hoeven de kinderen er niet voor te werken.