• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

randal corsenCURAÇAO – Het wereldberoemde zestigkoppig Metropole Orkest verkast in zijn geheel van Nederland naar Curaçao, aangevuld met een stevige Curaçaose kern op piano, drums, percussie en topsolisten. Aanleiding is een ode aan de Curaçaose componist Doble R, dat vanavond plaatsvindt als startschot van het Curaçao North Sea Jazz Festival.

Caribisch Netwerk woonde de repetities bij en maakte de volgende reportage

Pianist en muzikaal directeur Randal Corsen heeft het project al eerder uitgevoerd in Nederland, in 2010 en in 2013. Hij verwacht vanavond een concert dat toch weer een ander accent heeft: “Wat we deze keer anders doen, is dat ik zelf meedoe op piano. De kern van het orkest zit al op Curaçao, met bass en percussie, zelfs de ‘backing vocals’.”

Solisten
“Allemaal lokale mensen. Hierdoor konden we meer de details induiken. We hebben een mooie verdeling van verschillende periodes uit zijn carrière bereikt”, vindt Corsen. “Kijk alleen al naar de solisten vanavond: Marlon Victorina is nu de leadzanger van Doble R. Gibi Doran, Ompie Stefania komen uit eerdere periodes. Dan hebben we nog Izaline Calister, Shirma Rouse en Giovanca, die er weer een hele eigen draai aan geven. Ik denk dat we nu dichter bij de essentie van zijn muziek komen dan voorheen.”

Cadeau
En Gregory Elias? Lachend haalt de pianist zijn schouders op: “Hoe haalt hij het in zijn hoofd om dit te doen. Wat een onderneming, je houdt het niet voor mogelijk. Als ik zeg dat het een mooie geste is, dan is dat een ‘understatement’. Het is een prachtig cadeau aan het Curaçaose volk.”

www.versgeperst.com