• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Afschaffing slavernijCURAÇAO – De expositie ‘Libertat Riba Papel’ (‘Vrijheid Op Papier’) is verlengd tot 31 oktober. Het Nationaal Archief geeft op deze manier scholen de kans een bezoek te brengen tijdens het begin van het nieuwe schooljaar. In de expositie wordt 150 jaar afschaffing van de slavernij uitgebeeld.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur stelt gelden beschikbaar voor een bus zodat schoolkinderen gezamenlijk een bezoek kunnen brengen. De tentoonstelling ging afgelopen jaar van start en heeft tot nu toe 315 bezoekers aangetrokken.

Vrijheid op papier
‘Libertat riba papel’ geeft een beeld van de Curaçaose geschiedenis vanaf de zeventiende eeuw. In de expositie wordt er uiting gegeven aan de Nederlandse slavenhandel tot aan de vestiging van Shell op Curacao in 1915. op 1 juli 1863 werd er bij wet vastgelegd dat de slaven op Curaçao hun vrijheid terugkregen. Dit was echter slechts ‘vrijheid op papier’, want in werkelijkheid waren er beperkingen verbonden aan hun vrijheid. Het heeft jaren geduurd voordat de slaven als losstaande individuen werden gezien.

Nationaal archief
Het Nationaal Archief is gevestigd aan de Scharlooweg 77-79. De expositie is iedere maandag van 13.30 tot 16.30 uur te bezichtigen. Van dinsdag tot vrijdag kan je een bezoek brengen van 08.00 tot 11.45 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Iedere tweede zaterdag van de maand is het Nationaal Archief geopend van 09.00 tot 13.00 uur.

1 reactie op “Expositie ‘Libertat Riba Papel’ verlengd”

 1. De Antilliaanse Geschiedenis begonnen zo :
  1) Eerst waren de Arowaken en Caiqetios
  2) Daarna waren De Ontdekking van Curaçao plaatsgevonden ( Spaanse tijd )
  3 ) Daarna kwamen de Engelse op Curaçao .
  4 ) Oorlogstijden tussen de Engelse en West – Indische Company ( gewonnen door WIC )
  5 ) Slavernij tijd op Curaçao opgericht door West – Indische Company .
  Dus de Geschiedenis van de Nederlanders is niet perfect geschreven ,wat ze zeggen dat Nederland hadden Curaçao al eerder