• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

wie durftCURAÇAO – Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCAN) lanceert op 27 juli de campagne ‘Wie Durft!’. De campagne staat in het teken van het bestrijden van homodiscriminatie en gaat van start tijdens het Kwakoe-festival. Vanaf 17.00 uur is iedereen van harte welkom in het Bijlmerpark te Amsterdam.

Presentatrice en actrice met Curaçaose roots Jasmine Sendar en de Caribische band K’ribe zijn hierbij aanwezig. “Tijdens deze campagne presenteren we krachtige mensen uit onze gemeenschap, die niet bang zijn op te komen voor respect en acceptatie van seksuele diversiteit”, kondigt OCAN aan.

Informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Marlon Reina via telefoonnummer +316-24624131. Je kan ook de Facebookpagina raadplegen.

5 reacties op “OCAN lanceert campagne tegen homofobie”

 1. De achterban van “Caribische Nederlanders” heeft er natuurlijk op aangedrongen dit een speerpunt van acties te maken. Immers, de belangen van Caribische Nederlanders worden geschaadt als de homo-haat niet wordt ingedamd…:-)

  Hoewel een nuttig onderwerp, toont het wel aan dat OCAN is “losgezongen” van de Caribische moederlanden en een echt Nederlands orgaan is geworden.

  In 2015 staat op het programma de bescherming van de witte Caribische Nederlanders, want die hebben het ook steeds moeilijker en er is geen groep die voor ze opkomt of subsidie krijgt…

 2. Ben blij dat je Ocan (subsidie slurpend zooitje) nog nooit nodig hebt gehad en tegelijkertijd moet ik aantekenen dat je dus niet tegen Zwarte Piet bent want daar schijnen zij ook een actie voor te voeren. Voor de volledigheid, ik heb ook niets tegen Zwarte Piet, dus zal ze denk ik ook nooit nodig hebben en betreur iedere cent die zij aan subsidie binnen halen.

 3. Ataka riba OCAN……aiaiai.
  No ta Antiyano o Surnam so tin problema ku ‘de nichten’ sino henter mundu. Hellllllloooooooooo.
  OCAN ta hasi bon pa splika kon hende mester trata ku e muhenan ku Palù i bala den nan karson. Ta un fenomeno komplika, i mester di splikashon.
  Bon projekto! Danki OCAN !

 4. Tja, ik snap er helemaal niets meer van. OCAN, een organistie die zich zogenaamd voor Antillianen in Nederland inzet gaat doodleuk op een Surinaams feest homoseksualiteit propageren.
  Persoonlijk heb ik geen last van homofobie, maar ik vind het toch maar raar dat een club die zegt voor Antillianen in Nederland op te komen zich op een Surinaams festijn laat gelden. Laat het nou toevallig zo zijn dat Surinamers in het algemeen de pesthekel hebben aan Antillianen, ook al weten ze niet precies waarom, dat is een bekend feit. Het is ook bekend dat zwarte Surinamers in het algemeen net als Jamaicanen niets van homoseksuele mensen willen weten.. Daar hebben ze ook de pest aan. En zeker als het Kurazoleño mariku’s en machorro’s betreft..stel ik me zo voor. Dus ja, wie durft.

  Toen ik nog in Nederland verbleef heb ik gelukkig nooit een Antilliaanse stichting nodig gehad om mijn persoon te vertegenwoordigen of me ook maar met iets bij te staan c.q. te helpen. Ik bevond me in de gelukkige omstandigheid bijna alles zelf te kunnen.

  Wat ik zeker weet is dat de meeste Curaçaoënaars in Nederland, zo’n 90%, weinig op hebben met OCAN. Een heel groot deel weet trouwens niet eens van het bestaan af van Ocan. Zo is het en niet anders. ik heb van OCAN gelukkig nooit (Antilliaanse) hulp nodig gehad, kon altijd m’n eigen Curaçaouse boontjes doppen. Zo ben ik namelijk opgevoed.

  Ik vraag me toch af mr. Helberg, je zegt de Antillianen(Curaçaoënaars) te vertegenwoordigen, maar ik lees altijd “Caribische Nederlanders”. Met alle respect, maar ik heb nog nooit gemerkt dat de Nederlanders, de Nederlandse media/geschreven pers en Nederlandse politici het over ‘Caribische Nederlanders’ hebben. Zij hebben het altijd over Antillianen en schrijven altijd over ‘Antillianen’, al tijden een scheldnaam in Nederland, maar inmiddels gelukkig door menig Antilliaan/Kurazoleño in nederland tot geuzennaam verheven.. .

  Caribische nederlanders zijn naar mijn weten Bonairianen, Sabanen en Statianen. Van de week nog las ik in verschillende nlndse kranten alledaagse nieuwsberichten. ja hoor, inderdaad, ook over “Antillianen’, tegenwoordig willen ze ook nog wel eens over ‘Curaçaoënaars’ schrijven.. Maar dat gebeurt zelden, zeg maar met mondjesmaat. Maar, men blijft het in Nederland over ‘Antillianen’ hebben.

  Ergens vind ik het een pathetische bedoening dat jullie tegen beter weten in over çaribische nederlanders blijven zeuren., alsof men de Kurazoleños in NL ook als Caribische nederlanders zal willen omschrijven. Ze willen jullie in nederland gewoonweg niet als Nederlanders noch als Caribische nederlanders omschrijven. En dat weet jij, G.Helberg, maar al te goed. En toch, ondanks dat gegeven, blijven jullie maar over “Caribische nederlanders” zeiken. Schamen jullie je niet? Ik vind Ocan trouwens een huichelachtige Zeurclub die niet voor ALLE Antillianen in Nederland opkomt!

  Hef die club toch op!

 5. Mariku fobie op Curacao