• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

tulamonumentCURAÇAO – Zangeres Izaline Calister en het Dudok Kwartet treden op bij de Tula-herdenking in Amsterdam. Op zondag 17 augustus wordt er stilgestaan bij de slavenopstand op Curaçao onder leiding van Tula. Het optreden vindt plaats op een ponton in het Singelgracht tegenover het Theater Bellevue.

Het publiek zit en staat aan de Leidsekade. Voor het optreden vindt in de Palonizaal van Theater Bellevue de presentatie plaats van het boek ‘Mijn droom met Tula’. Het boekje kent een bijzondere totstandkoming.

Lessen
In drie verschillende klassen van de basisschool Crescendo in Amsterdam-Zuidoost zijn lessen gegeven waarin de geschiedenis van Tula behandeld werd. Kinderen werden gevraagd een gedicht te schrijven over wat zij aan Tula zouden zeggen of vragen als zij hem tegen zouden komen. Dit gebeurde aan de hand van vragen, waarna de kinderen gevraagd is om van de antwoorden op de vragen een gedicht te maken. Alle gedichten zijn door de Stichting Simia Literario opgehaald, geredigeerd en in de vorm van een boekje ‘Mijn droom met Tula’ uitgebracht.

Programma
14.00 uur Ontvangst officiële genodigden in de Palonizaal
14.15 uur Herdenking met gedichten van de kinderen van basisschool Crescendo en boekpresentatie
14.45 uur Genodigden gaan naar de gereserveerde stoelen op de Leidsekade, muzikaal intermezzo van Bijlmer Steelband Kids
15.00 uur Aanvang concert Izaline Calister met het Dudok Kwartet
16.00 uur Einde concert

www.versgeperst.com