• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

BMX Damakor Go Global thumbCURAÇAO – Shurdon en Zahur, twee Rotterdammers afkomstig van Curaçao, zijn finalist in het Stadsinitiatief van Rotterdam. Het is hun droom om van een braakliggend terrein in het centrum van de stad een BMX-sportcomplex te maken. Dat schrijft de Overschiese Krant

Het duo kwam de afgelopen jaren al fietsend veel ongebruikt terrein tegen in hun woonplaats. Het idee voor een BMX-complex was geboren. Fietsen is in Nederland meestal een vervoermiddel, maar kan jongeren ook een zinvolle vrijetijdsbesteding bieden. De twee hebben nu de finale gehaald waarin het beste initiatief voor stadsvernieuwing uitgevoerd wordt.

Drie miljoen
De gemeente Rotterdam heeft een bedrag van drie miljoen euro beschikbaar gesteld voor het initiatief dat de meeste stemmen onder de bevolking krijgt. Er zijn nu nog vijf projecten over die kans maken op dit geldbedrag. Het project dat op 10 juli 2014 de meeste Rotterdamse stemmen heeft, komt als winnaar uit de bus.

Campagne
Shurdon en Zahur moeten hun campagne volledig op eigen kracht bekostigen en organiseren. Inmiddels is al hun spaargeld besteed aan hun droom. Met nog drie weken te gaan, vragen zij daarom om zo veel mogelijk steun. Lees meer over hun initiatief via de website, hun twitteraccount of op Facebook.

bmx shurdon en zahur
Foto: Overschiese Krant

3 reacties op “Curaçaoënaars dichtbij stadsvernieuwing in Rotterdam”

 1. Leuk, maar beetje overbodig m.i.

  http://www.rijnmond.nl/nieuws/22-04-2014/bmx-baan-bij-hefpark-bijna-gereed

 2. @ Curacaosenaar
  JA! Warempel.

 3. Na de droom van deze twee Curaçaoënaars ,worden ze automatisch NEDERLANDERS
  en geen ANTILLIANEN