• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

FinalArtworkTulaTheRevoltCURAÇAO – Slavernijdrama Tula the Revolt van Jeroen Leinders is zaterdagavond niet in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de African Movie Academy Awards (AMAA). De film was genomineerd in de categorie Best Diaspora Feature Film. De Jamaicaanse inzending Kingston Paradise van Mary Wells won de prijs.

De AMAA, die werden uitgereikt tijdens een gala in Bayelsa State in Nigeria, worden gezien als het Afrikaanse equivalent van de Oscars. Het was voor het eerst dat een Nederlandse film werd genomineerd. De categorie Best Diaspora Feature Film, alsook Best Diaspora Short Film en Best Diaspora Documentary, zijn voor films over Afrikanen die door de slavenhandel over de hele wereld verspreid raakten.

Overleven
Stadsdrama Kingston Paradise toont hoe de arme bevolking in de Jamaicaanse hoofdstad moet knokken om te overleven. Centraal staan Rocksy, een taxichauffeur en parttime pooier, en Rosie, zijn kamergenote en enige prostituee. Als Rocksy een dure sportwagen wil stelen, besluit Rosie hem te verlaten, maar afzonderlijk gaat het hen beduidend slechter af.

Slavenopstand
Tula the Revolt gaat over een grote slavenopstand op Curaçao in 1795. De film met Danny Glover, Jeroen Krabbé en Derek de Lint in de hoofdrollen werd op andere internationale festivals al wel gelauwerd. Zo won het drama de prijzen voor beste film en beste acteur tijdens het San Diego Black Film Festival. Bij de London Film Awards werd de film benoemd tot beste speelfilm.

© Novum

www.versgeperst.com