Garden View Villa with private pool & jacuzziCURAÇAO – Alle lokale mensen gaan weleens langs bij hotels. Om te zwemmen, op het terras te zitten of om even een rondje te lopen. Dat kan ook bij luxeresort Baoase. Door het succes is het resort aan het uitbreiden. Versgeperst.com kreeg een rondleiding van Sales, Marketing & PR manager Kimley Penniston.

Het is niet het meest toegankelijke verblijf als je geen gast bent. Al direct aan de deur wordt ons gevraagd voor wie we komen. We mogen doorlopen omdat we een afspraak hebben. Baoase is erg gesteld op de privacy van hun gasten, pottenkijkers komen er niet in. Fotograferen is dan ook ten strengste verboden. Meerdere bordjes maken die boodschap duidelijk.

Indonesië
Eenmaal binnen de poorten oogt het interieur allervriendelijkst. Bij de inrichting hebben de eigenaars niet voor een Caribisch thema gekozen, in plaats daarvan deden ze hun inspiratie op in Indonesië. Over het terrein verspreid staat bijvoorbeeld een grote hoeveelheid boeddhabeelden. Ook wordt er opvallend veel nadruk gelegd op organische materialen als hout en steen. Nog opvallender is de vrijwel complete afwezigheid van plastic en kunststof. Ook liefhebbers van bloemen en planten worden op hun wenken bediend. Een team van drie tuinmannen onderhoudt de planten. Op het terrein groeien 180 soorten.

Luxe
Voor veel mensen geldt het Caribisch gebied als een luxe vakantieoord. Het is dan ook niet gemakkelijk om je te onderscheiden. Baoase doet er daarom een schepje bovenop. Op het strand is een kleine houten unit ingericht voor het uitdelen van massages door gecertificeerde masseurs. De Aziatische invloed komt hier dus ook terug in het aanbod aan de gasten.

Baoase resort from heliHelikopter
Het hotel beschikt verder over een eigen tourgids, die de uitstapjes verzorgt tot onder water aan toe: de man is namelijk ook duikleraar. Klapper op de vuurpijl is een heus helipad, al staat daar dan een kingsize loungebed als wij er langslopen. Op aanvraag kan een helikopter de vakantieganger oppikken op Hato en de gast direct invliegen.

Persoonlijk
De aanpak van het resort is luxe maar richt zich wel op een persoonlijke benadering, legt Penniston uit. Bij binnenkomst heeft het personeel de namen van de gasten geleerd. Het is mogelijk om een persoonlijke butler in te huren voor de duur van het verblijf. De kok kan op verzoek aan huis komen koken. De liefde van de gasten gaat vaak door de maag. Met enige regelmaat zijn er dan ook chefkoks te gast om hun culinaire hoogstandjes te bereiden. In juli komt topkok Jonnie Boer van De Librije de honger van de gasten stillen. Ter illustratie: Boers restaurant heeft drie Michelinsterren en een wachttijd van meer dan een jaar. Topkok of niet, het resort biedt ontbijt, lunch en diner aan lokale bewoners die buiten de deur willen eten. Reserveer wel vooraf.

Uitbreiding
Van vijftien villa’s breidt Baoase sinds vorige maand uit naar 25 stuks. De bouw daarvan vindt plaats achter een scherm. We krijgen één van de huidige villa’s van binnen te zien. Alle huizen zijn vernoemd naar een Indonesische bloem. Voor de deur staat een stenen bak met daarin zoet water en drijvende bloemen. Daarmee kunnen de gasten hun voeten onderdompelen zodat het hout minder snel beschadigt. Ook hier komt in het interieur weer de hang naar hout naar voren. De siervazen met orchideeën doen de rest. Vanaf de patio wandel je rechtstreeks het zwembad met jacuzzi in.

Prijskaartje
Aan een dergelijk onderkomen met speciale behandeling hangt wel een prijskaartje. Dat begint bij 500 dollar per nacht. Het luxeresort trekt om die reden ook beroemde klanten aan. Welke dat zijn, wil Penniston vanwege het privacybeleid niet zeggen, alleen Alicia Keys had geen bezwaar als haar naam genoemd werd. Voor wie minder welvarend is en alleen wil komen zwemmen, volstaat 50 dollar voor een dagpas.

Garden View Villa with private pool & jacuzzi

8 reacties op “Baoase breidt uit: ‘Luxe en persoonlijk’”

 1. Ken dit Hotel niet, was dit vroeger de Avila Hotel?

 2. @ Caramba. Sr. Wiels gaf een van z.n laatste interviews daar aan de bar. En hij kwam daar regelmatig.

  Mij kwam ter ore, dat hij daar zelfs regelmatig BETAALD logeerde, want die tarieven waren zelfs Wiels te gortig.

 3. Alle terreinen aan weerszijden van Baoase grenzen niet tot aan het water, er is een strook openbaar terrein waarlangs je vroeger tot aan pietermaai kon lopen. Hoe hebben de Van der Valk cowboys het dan toch voor elkaar gekregen om hier Baoase te mogen bouwen en deze strook te onderbreken? Door het gewoon illegaal te bouwen en ambtenaren/politici af te kopen.
  Ik heb er rondgelopen en ben niet bepaald onder de indruk van de bouwkwaliteit zie, het is overduidelijk nogal goedkoop gebouwd. Je betaald er wel absurd hoge prijzen voor en je mag zwemmen in water dat pal achter de riool pijp van Marie Pompoen ligt. Ik vraag me af of de gasten weten hoeveel poepbacterien er daar in het water zitten.

 4. @DushiPatria, Blank en Blond was eerder op deze rots dan jij.. zij hebben er meer rechten op dan jou!

 5. @dushipatrio

  Ja ja.
  Wees nou eens blij dat Cuacao eens echt iets heeft van wereldstandaard. Ik vind dat je je eerst moet verdiepen in details voordat je jaloerse oppervlakkige opmerkingen maakt.
  Een klein detail.
  Sr. Wiels gaf een van z.n laatste interviews daar aan de bar. En hij kwam daar regelmatig.

  Dus dat bastillon van blond en blank.. ahum.

 6. Ze kunnen je beter bij de poort al aanhouden en niet naar binnen laten gaan i.p.v. je tot aan het restaurant naar binnen te laten lopen om vervolgens je daar ‘aan te houden’ alsof je een crimineel bent.

 7. Als ik het goed begrijp, is dit laatste stulpje Van der Valk, echt een bastion van blank en blond only op mijn rots. ( zoiets als Mambo, if it can’t be helped) zeker in het personeelsbeleid. Ook was er een klein, doch ernstig issue omtrent erosie van de kustlijn (vooral voor de buren) bij de illegale uitbreiding van het hotel. Ongetwijfeld minuscuul en niet interessant, bij zulk een fijn exotische aanwinst, wat een stel eilandbewoners zegt ( yes, i’ve seen the propagandavids on YouTube, thanx)
  Zou het dan toch zo zijn: blinded friends (aka silent coconspiritors) in keypositions……Fraudelyntje al langs geweest trouwens?
  Just me 2 partypoopin’ cents…..

 8. Mooi, maar wel een beetje decadent allemaal.

  Zoals de helicopter pick up van Hato.