Landhuis BloemhofCURAÇAO – In Landhuis Bloemhof wordt morgen om 19.30 uur een duo-expositie geopend. In’Alma di Naturalesa’ staat de ziel van de Curaçaose natuur centraal. Wouter Ton geeft daar zijn kijk op aan de hand van houtsnijwerken. Babette de Waele presenteert haar acryl- en digitaal gecreeërde schilderijen over dit onderwerp.

Ton (1957) snijdt hout sinds zijn tiende. Hij is autodidact en werkt voornamelijk figuratief. Mensen en elementen uit de natuur zijn voor hem een bron van inspiratie. Hij heeft op vele plaatsen in de wereld gewoond en gebruikt altijd het lokale hout dat hij zelf verzamelt. Op Curaçao gebruikt hij onder meer pal’i indju, palu di mangel, wabi, kenepa en mahok.

Technieken
De Weale (1980) heeft haar opleiding genoten aan de Fontys School For Fine Arts in Tilburg. Ze schildert voornamelijk met acrylverf, maar tekent ook graag op papier. Ze gebruikt daarnaast ook mixed media-technieken en maakt digitaal werk door middel van de iPad. In deze expositie experimenteert ze met een nieuw digitaal medium.

Informatie
Michelle da Costa Gomez verricht de opening. Vanaf 19.00 uur kun je terecht op de parkeerplaats van de Orco Bank. De expositie ‘Alma di Naturalesa’ is te zien tot en met 14 juni. Voor meer informatie bel je naar 7375775.

www.versgeperst.com