• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

foto-jacques-hermelijnCURAÇAO – Auteur Jacques Hermelijn is terug met zijn tweede roman. ‘Florinda’s tweede keus’ speelt zich af in Den Haag en op Curaçao. Het verhaal gaat onder meer in op vriendschap, liefde, haat en loyaliteit. Hermelijn schreef eerder ‘De vele kleuren van de liefde’.

‘Florinda’s tweede keus’ is zijn tweede roman die ingaat op de verhoudingen tussen blanke en donkere mensen in Nederland en op Curaçao. Hermelijn over zijn roman: “Dat er grote culturele verschillen zijn tussen Nederlanders sen mensen uit Caribisch Nederland, valt niet te ontkennen. Maar er zijn ook veel normen en waarden die wij gemeen hebben. In ‘Florinda’s tweede keus’ ga ik in op raakvlakken die de beide culturen dichter tot elkaar kunnen brengen.”

Het verhaal
Florinda loopt met haar vriend Fernando op straat, als hij wordt aangevallen en mishandeld door drie mannen. Fernando overlijdt als gevolg van die mishandeling. De ontredderde Florinda weet dat haar vader achter de aanslag zit, maar houdt haar mond daarover. De politie is in het bezit van een bloedmonster van een van de belagers, maar de daders worden niet gevonden en het dossier wordt gesloten.

Grote liefde
Vijftien jaar later, Florinda is inmiddels advocaat, komt Roy, Fernando’s neef, naar Nederland om in Leiden te gaan studeren. Vanwege de gelijkenis met haar grote liefde, valt zij als een blok voor hem. Onverwachts heropent de politie het dossier.

‘Florinda’s tweede keus’ is te bestellen via de website van de auteur.

www.versgeperst.com