• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Frank-Martinus-ArionCURAÇAO – Curaçao beleefde afgelopen donderdag de première van de film ‘Frank Martinus Arion, Yu di Kòrsou’. Dat gebeurde op de derde editie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam in Willemstad. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De 77-jarige schrijver was zelf aanwezig bij de première, samen met zijn vrouw Trudy Martinus-Guda en de maker van de film, Cindy Kerseborn. De film is een eerbetoon aan een van de grootste schrijver van Curaçao: Frank Martinus Arion.

Cindy Kerseborn
Cindy Kerseborn is in 1956 in Suriname geboren en werkt sinds 1986 als researcher, redacteur, productieleider en interviewer aan vele documentaires. Ze werkte onder andere bij de RVU, NPS en IKON, en bij producenten als Pieter van Huystee. Ze maakte een aantal korte documentaires en werkt nu aan een hommage/drieluik over schrijvers uit Suriname en het Caribisch gebied, waaronder Edgar Cairo en nu dus Frank Martinus Arion.

2 reacties op “Arion is veel meer dan dubbelspel”

  1. @ caribbeancynic. Wie kent hem ergens anders van?

    Hij is een voorvechter van de Papiamentstalige school en vooral genereerde hij meer inkomsten door “Dubbelspel” in het Nederlands uit te brengen. Hij behoort of behoorde tot de zeer kleine groep intellectuelen, die de PS-gedachte voor een onafhankelijk Curacao aanhangt en zijn Nederlands paspoort wilde inleveren en een Nederlandse onderscheiding inleverde. Heeft hij al een straatnaam of is hij daarvoor te braaf geweest?

  2. Een goed boek, ‘Dubbelspel’, en gelukkig in het Nederlands anders had hij maar een klein publiek gehad. Maar is Arion meer dan ‘Dubbelspel’? Wie kent hem ergens anders van?