• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

wedstrijdCURAÇAO – Kinderen tot en met zestien jaar oud kunnen deelnemen aan een essaywedstrijd van de Florida Caribbean Cruise Association (FCCA). Door een verslag te maken in het Engels met als onderwerp ‘Why is it important that the cruise ships come to my destination ?’, maakt je school kans op een geldprijs.

Het is een wedstrijd voor het Caribisch gebied en Latijns Amerika. Dat maakt minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling bekend.

Deelname
Er zijn twee categorieën. Kinderen tot twaalf jaar oud (funderend onderwijs) en kinderen tussen dertien en zestien jaar oud (voorgezet onderwijs). Ieder school kan één deelnemer per categorie opgegeven. Om deel te nemen moet je een verslag schrijven in het Engels, van maximaal vijfhonderd woorden, over de reden waarom het van belang is dat cruiseschepen een bezoek brengen aan Curaçao. Het essay wordt beoordeeld op inhoud, creativiteit, structuur en grammatica. De komende weken zal de organisatie een bezoek brengen aan verschillende scholen om meer informatie te verstrekken.

Inleverdatum
Het stuk dient voor 5 mei verzonden te worden naar het e-mailadres krusero@ministerpalm.com. Een jury bestaande uit het ministerie van Economie (MEO) en Curaçao Ports Authority (CPA) zal vervolgens één deelnemer kiezen per categorie om Curaçao te vertegenwoordigen. De winnaar wordt op 25 augustus bekendgemaakt. FCCA heeft het recht je naam, foto en verslag te gebruiken voor promotionele doeleinden

Prijzen
De school maakt kans op een geldprijs. Voor de eerste, tweede en derde plaats is dit respectievelijk 3000, 1500 en 1000 dollar. De deelnemers die op de eerste en tweede plaats eindigen krijgen een uitnodiging van de FCCA voor de Caribische cruiseschip conferentie op Sint Maarten. Deze vindt plaats van 6  tot 10 oktober. Alle kosten voor de reis en het verblijf worden gedekt.

www.versgeperst.com