• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

muzieknootCURAÇAO – Het Avila Hotel viert het 65-jarig bestaan met een lustrumeditie van het jaarlijkse kamermuziekfestival ‘Avila Chamber Music Celebration’. Vanaf zondag kunnen muziekliefhebbers een week lang terecht voor meerdere optredens. Het hotel pakt flink uit. 

Zondag 23 maart maken gastmusici uit New York hun opwachting. Het McDermott Trio met altviolist Paul Neubauer als artistiek leider staat dan op de planken. Aanvang is om 11.00 uur in concertzaal La Belle Alliance van het Avila Hotel. Na afloop word er koffie en gebak geserveerd op de patio waar de gasten de musici kunnen spreken. Op dinsdag 25 maart staat om 18.00 uur de jonge mezzosopraan Susanna Phillips op het programma. Ze komt voor één optreden naar Curaçao. Ze geeft tijdens het concert haar eigen invulling aan werken van Harry Williams, Edwin Greene, Robert Robert Schumann, Franz Liszt, Sergei Rachmaninoff en Charles Gounod.

Paleis
Zaterdag 29 maart vindt er om 17.00 uur een optreden plaats in de receptiezaal van het paleis van de Gouverneur van Curaçao in het Fort Amsterdam als gasten van gouverneur Lucille George-Wout. Er staat een gevarieerd programma gepland met stukken voor diverse strijkinstrumenten uitgevoerd door de familie Neubauer. Anne Marie McDermott geeft acte de presence op de piano. Na afloop volgt tegen zonsondergang een receptie in de forttuinen.

Three B’s
Traditiegetrouw wordt het festival afgerond met een koffieconcert op zondag 30 maart. In La Belle Alliance zijn om 11.00 uur alle artiesten opnieuw te horen in het programma getiteld The three B’s, een verwijzing naar Johann Sebastian Bach, Ludwig von Beethoven en Johannes Brahms.

Kaartjes
Toegangskaarten voor alle concerten zijn beschikbaar bij de balie van het Avila Hotel. Je kunt bellen naar 4614377. De prijzen variëren van 35 tot 50 gulden.

www.versgeperst.com