• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

rsz_cw-iffr-curacao-international-film-festival-rotterdam-white-2201CURAÇAO – De organisatie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft de vijf genomineerden voor de Yellow Robin Award bekendgemaakt. De award is een aanmoedigingsprijs voor jonge filmmakers. De aanmoediging bestaat uit geld en exposure.

De winnaar van de Yellow Robin Award ontvangt 10.000 dollar. De winnende film wordt vertoond in Nederland tijdens de volgende editie van IFFR in 2015. De genomineerden voor de Yellow Robin Award 2014 zijn:

– Abo So; Juan Francisco Pardo (Aruba). Musical-drama rond de onmogelijke liefde tussen Tatiana en Santiago. Een Arubaanse West Side Story? Met muziek van Padú del Caribe, die enkele liedjes speciaal voor de film schreef.
– Difret; Zeresenay Berhane Mehari (Ethiopië, Verenigde Staten). Het waargebeurde verhaal van Hirut, een jong Ethiopisch meisje dat haar ontvoerder en verkrachter doodschoot. Ze krijgt hulp van een advocate uit de grote stad, maar ook zij loopt gevaar.
– Filosofía natural del amor; Sebastián Hiriart (Costa Rica, Mexico). Essayfilm over liefde en lust, in al hun schoonheid én destructiviteit. Een mozaïek aan kleine fictieverhalen wordt gelardeerd met interviews waarin stelletjes open vertellen over hun relaties, en natuurbeelden van de voortplantingsrituelen van insecten.
– God loves the fighter; Damian Marcano (Trinidad & Tobago). Rauwe blik op het leven in het oostelijke deel van Port of Spain, Trinidad. De jonge Charlie wil het goede doen, maar moet zien te overleven in deze betonnen jungle. Goed en kwaad komen samen tijdens één noodlottige nacht.
– Al sur de la inocencia; Héctor M. Valdez (Dominicaanse Republiek). Na een traumatische gebeurtenis in het ouderlijk huis vertrekken een jongeman en zijn stiefzus met een onbekende fotograaf naar het zuiden van de Dominicaanse Republiek. Tijdens de roadtrip blijkt het echter steeds moeilijker om de pijnlijke waarheid achter hun vlucht te negeren.

Alle genomineerde films worden vertoond tijdens de aankomende derde editie van Curaçao IFFR voor het publiek en de driekoppige jury. De winnaar wordt op de voorlaatste dag van het festival, 5 april, om 19.00 uur bekendgemaakt tijdens de awardshow in The Cinemas.

www.versgeperst.com