• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

kruisCURAÇAO – In Mundo Nobo komen Venezolanen die op Curaçao wonen vandaag bijeen voor een mis. Vanaf 19.00 uur wordt er in de Birgen di Coromoto-kerk (Piscaderaweg 58) gebeden voor een verbetering van de situatie in hun thuisland. Gelovigen staan dan stil bij de vele problemen in het buurland.

Volgens Venex Curaçao stijgen de criminaliteitscijfers jaarlijks met 10 procent. Dat is nog altijd minder hard dan de enorme inflatie die het land treft (56 procent), terwijl het minimumloon omgerekend minder dan 100 gulden per maand bedraagt. Volgens Venex gaan de ziekenhuizen, gevangenissen en het wegennet zienderogen achteruit, maar kijkt de regering niet kritisch naar zichzelf. Het hoofd van de regering had misschien niet eens verkozen mogen worden, vindt de organisatie, maar de twijfels over de legitimiteit van zijn verkiezing tot president zijn nooit weggenomen. Er is niet voldoende aangetoond dat Maduro in Venezuela geboren is (een vereiste om president te mogen zijn in zijn land), vindt Venex.

Informatiecontrole
Dergelijke feiten zouden in een democratie tot discussie geleid hebben, maar in Venezuela zijn veel traditionele tv- en radiostations gesloten op last van de regering. Veel papieren kranten verschijnen niet of minder wegens gebrek aan papier. “Misschien is de meeste schade aan de Venezolaanse journalistiek wel gedaan door zelfcensuur, de angst die maakt dat radio, televisie of kranten vermijden om dingen te publiceren die de regering irriteert. Het moet gezegd dat dit soort problemen zich meestal voordoen in dictaturen”, besluit Venex.

8 reacties op “Mis voor penibele situatie in Venezuela”

 1. @Phillipe, Voormalig Sovietunie, Oost Europa, Noord korea, Cuba..

 2. @Rudy, aan welk land denk je dan?

 3. @Vanessa, Curacao will go the same way when the become independant..

 4. It is true, every Curacao citizen, should follow what is happening, how this mess start, the development of it and the final consequences we Venezuelan are living today. How population can become zombies of their governors. Curacao should wake-up in order to prevent the disaster.

 5. @Kmr, Socialisme kan wel werken maar socialism en communisme heeft ook te maken met corruptie.. daar kan geen enkel system tegen op!

 6. Allemaal door Chaves z’n toedoen. En die werd hier door veel politici (o.a.Helmin Wiels) en yu korsow de lucht in geprezen. Socialisme/communisme werkt niet.

 7. @ Serka di Bo,

  Ik denk dat Schotte bedoelde dat de wijze van corruptie, fraude etc als voorbeeld moest worden genomen. In Venezuela hebben ze dat tot een soort van kunst verheven, zijn er heel vernuftig in en ik denk dat Schotte dat graag over zou willen nemen.

  Denk dat we de stelling van Schotte zo moeten lezen, een andere wijze zie ik ook niet !

 8. En Schotte vond Venezuela een voorbeeld…