• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curacao iffr gregory elias, james moore, carmen marronCURAÇAO – Op een persconferentie in het Renaissance Hotel heet de organisatie van het Curaçao IFFR (International Film Festival Rotterdam) vooruitgekeken naar het evenement. Dat vindt plaats van 2 tot en met 6 april. Ook filmmaker Carmen Marron was overgekomen uit de Verenigde Staten.

Percy Pinedo, betrokken bij de organisatie van het filmfestival, noemde film ‘een ideaal medium dat kan fungeren als middel om creativiteit te ontplooien’. Pinedo toonde zich opgetogen over het succes van de eerdere edities. Ter illustratie: de Yellow Robin Award voor talentvolle filmmakers trok dit jaar al 40 inzendingen en dat is een veelvoud van het totaal aantal inzendingen vorig jaar. De winnende film wordt vertoond op Europese filmfestivals in het bijzijn van de makers.

Amerikaans consulaat
gregory eliasGregory Elias van Fundashon Bon Intenshon was bijzonder in zijn nopjes met de inzet van het Amerikaanse consulaat op het eiland. De Amerikaanse consul-generaal James Moore was aangeschoven om de Amerikaanse steun toe te lichten. “Het is een geweldige manier om mensen te bereiken, en vooral voor de jeugd om betrokken te raken bij het medium film. Het is toch het nummer 1 exportproduct van de Verenigde Staten. Veel mensen kennen Amerika dankzij de films”, aldus Moore.

Carmen Marron
Dank zij de hulp van het consulaat is filmmaker Carmen Marron bereid om workshops te geven aan tieners. Marron groeide op in een ‘moeilijke buurt’ in Chicago en werd later welzijnswerker in Phoenix. Inmiddels is ze bezig aan haar derde film. Vanaf morgen tot en met dinsdag gaat ze langs diverse scholen om workshops te geven. De leerlingen krijgen dan onderricht in schrijven, regisseren en produceren van films. In totaal doen 300 tot 400 scholieren mee.

carmen marron

www.versgeperst.com