monique harbers thumb schipbreuk vervalCURAÇAO – In Vlissingen is vanaf 15 februari de fototentoonstelling ‘Schipbreuk, Bunitesa di Dekadensia’ te zien in het Zeeuws Maritiem MuZEEum. Fotograaf Monique Harbers toont daarin haar fascinatie voor de schoonheid van verval. De tentoonstelling is te zien tot en met 28 september 2014.

monique harbers schipbreuk schip vervalHarbers mocht twee zalen inrichten voor de expositie. De eerste zaal toont wrakken die vanaf de kustlijn zijn gefotografeerd. De verstilde overblijfselen van wat eens een robuust schip liggen in verlaten baaien of tussen woeste golven. De kustlijn, het Schottegat en het eiland Klein Curaçao boden daarbij inspiratie. In de tweede zaal worden onderwaterfoto’s met onder meer een aantal scheepswrakken tentoongesteld.

Kleurencombinaties
“De diverse verflagen op de houten scheepswrakken worden door de vervallen staat allemaal weer zichtbaar. Onder deze lagen verf verschijnt deels het hout en is de vergankelijkheid van schepen te zien waardoor bijzondere kleurencombinaties ontstaan. Deze kwetsbare schoonheid vormt een prachtig tafereel,” aldus de fotograaf.

Informatie
Harbers (1968) woont en werkt sinds een aantal jaren op Curaçao. Vorig jaar was haar tentoonstelling ‘Curaçao Treasures’ (2013) te zien in het Curaçaohuis te Den Haag. Ook exposeerde ze vorig jaar in de artiestenruimte van het North Sea Jazz Festival. Voor meer informatie bezoek je haar website. Het MuZEEum is gevestigd aan de Nieuwendijk 11 in Vlissingen.

www.versgeperst.com