• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

optochtDe week van het Kulturismo is officieel begonnen en daarom was er vanavond een  optocht met lichtjes. Het centrum van Willemstad was gevuld met lachende mensen die aan de optocht meededen of vanaf de stoep toekeken.

De feestelijke optocht was georganiseerd om de week van Kulturismo te openen. Voorgaande jaren was er altijd een cultuurweek en een toeristische week. Nu wilde de organisatie het anders doen en de twee speciale weken samenvoegen. De twee partijen die het organiseren zijn Kas di Kultura en Ofisina di Turismo. Vandaar ook de naam Kulturismo.

Leuk T-shirt
Het doel van het Kulturismo is om mensen meer te laten zien van de Curaçaose cultuur en het toerisme. Imke Keller, één van de organisatoren, vertelt enthousiast: “In eerste instantie gaat het om de gezelligheid. Daarnaast is het bedoeld om de creativiteit in mensen naar boven te halen”.

Tocht

Iedereen was vanaf half zes welkom op de parkeerplaats van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) om mee te doen aan de optocht van het ‘Kulturismo’. Langs de route bekeken veel mensen de mooie tocht door de stad. Na de finish om kwart over acht bij Waaigat begon de feestavond met een debat tussen de twee directeuren van Kas di Cultura en Ofisina di Turismo. Afsluitend deden de bezoekers mee aan allerlei leuke activiteiten zoals dansen, zang en theater.

Bekend

De organisatie van het Kulturismo heeft veel media opgezocht zodat er veel bezoekers naar het evenement zouden gaan. Iedereen werd gevraagd om een wit T-shirt, traditionele kleding of een leuke carnavalsoutfit te dragen.

Hieronder een filmpje van de optocht.

www.versgeperst.com