• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Hyatt opent dinsdag haar deuren. De lokale pers kreeg maandag het voorrecht om al een kijkje te nemen. “Er is de afgelopen tijd enorm hard gewerkt om de opening voor elkaar te krijgen. Ik ben heel trots op alle medewerkers”, vertelt general manager Diego Concha.

Alle aanwezige pers werd met een grote touringcar vanaf de slagbomen naar het Hyatt Regency Curaçao Golf Resort, Spa and Marina gebracht, zoals het hotel voluit heet. Bij de ingang van het hotel stonden er vele medewerkers van het ‘Pre openingteam’ de pers op te wachten met dienbladen vol drankjes. In de ontvangsthal hield Concha een welkomstwoord. “Hopelijk zijn jullie net zo trots voor Curaçao als ik ben met dit nieuwe Hyatt hotel. Een enthousiast team van 340 medewerkers van twintig verschillende nationaliteiten staat te popelen om de eerste gasten te mogen ontvangen. We hebben de pers nodig om onze droom waar te maken en dit hotel groots te maken. Ja, er zijn tegenslagen geweest, maar nee we hebben ons niet laten kisten. Wij gaan open en daar gaat het om!”

Rondleiding
Concha laat weten dat iedereen welkom is in het hotel. “We willen een thuis zijn voor iedereen op Curaçao, niet alleen voor hotelgasten. We nodigen graag alle mensen van het eiland uit om een keer het welnesscentrum te bezoeken of bijvoorbeeld te komen dineren. Na de opening bieden we drie keer per week een rondleiding door het hotel aan voor ongeveer twintig personen. Zo kunnen we laten zien wat we te bieden hebben. Alle geïnteresseerden kunnen telefonisch contact met ons opnemen om zich op te geven.”

Man en macht
Na het welkomstwoord van de general manager kreeg de pers een rondleiding van eventmanager Tracy Wright. Zij vertelde: “De werkzaamheden zijn in de afgelopen drie weken enorm opgeschoten. Er werd met man en macht aan gewerkt om te zorgen dat het hotel in goede staat is bij de opening. Nu kijk ik ergens en vijf minuten later is het alweer veranderd. De officiële opening is dinsdag, maar de eerste betalende gasten kwamen maandagavond al. Het betreft een Amerikaans bruidspaar dat dolgraag hun huwelijksnacht hier wilde doorbrengen.”

Huwelijksnacht
“We hebben duidelijk gezegd dat er nog wel één en ander aan het hotel moet gebeuren, maar ik denk dat ze graag de eersten wilden zijn. En wie kan er nou nog meer zeggen dat je voor je huwelijksnacht een heel hotel tot je beschikking had?”, vroeg Wright zich hardop af. Conciërge Martin Lenoire is degene die het pas getrouwde stel naar hun kamer heeft gebracht. “Met alle collega’s hebben we maandagavond nog een gezellige optocht gedaan over het terrein. Deze eindigde bij het zwembad waar een band speelde en we lekker te eten en drinken kregen. Om 21:00 uur bracht ik het bruidspaar naar hun geweldig versierde kamer, er lagen duizenden rode rozenblaadjes en een prachtig boeket bloemen. Echt de ‘Hyatt touch’!”  

Puntjes op de i
Toen we om ons heen keken zagen we wel een aantal dingen die nog moeten gebeuren. Maar we zagen ook dat er hard wordt gewerkt om de puntjes op de i te zetten. Terwijl de pers wordt rondgeleid, worden de stoelen bij het restaurant schoongemaakt, boompjes geplant, benzine gehaald voor de golfkarretjes en er wordt hard gewerkt aan het trouwkapelletje in de tuin. Vanaf $199 per nacht boek je een kamer in het Hyatt om zelf te ervaren hoe de service is van deze nieuwe trekpleister op ons eiland. 

www.versgeperst.com