asjesCURAÇAO – Tijdens de nieuwjaarsborrel van Fundashon pa Skol Humanista na Papiamentu (FSHP), heeft premier Ivar Asjes de zogeheten ‘Bonèchi di Erasmo’ ontvangen. Deze hoogste onderscheiding wordt door FSHP uitgereikt aan ‘mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Curaçaose samenleving.’

De feestelijke middag werd gevuld met een goochelshow. Daarnaast brachten de leerlingen van de VSBO-school Skaih verhalen, liedjes en gedichten ten gehore. Minister Irene Dick van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport was ook aanwezig bij de uitreiking.

asjes2

5 reacties op “FSHP: ‘Asjes levert belangrijke bijdrage aan Curaçao’”

 1. Wat een onzin, de man heeft niets gedaan, behalve tweedracht gezaaid tijdens zijn baantje als voorzitter tussen 10-12.
  Geenr kennis, creditcard op kosten gemeenschap gebruikt enz enz. Lachwekkend gewoon.

 2. Wat heeft Asjes bijgedragen?
  Stel voor dat zijn fans het lijstje aanvullen.
  Dit is wat ik ervan weet.

  1. Je kunt kleding kopen met de creditcard van de zaak (Affaire Jasjes), als er geen regel is die dat verbiedt, dan zal het wel goed zijn.
  2. Je kunt een baantje ritselen bij Selikor en de salarissen via de rechter laten terugvorderen (Affaire Jasjes, Selikor). Politieke vrienden moet je matsen.
  3. Familie moet je zeker te vriend houden, (Affaires Tara Asjes).
  4. Een ambtenaar in de politiek krijgt dubbel betaald. Dus iedere politicus moet een baantje bij de overheid kunnen ritselen. Ook als je nooit van plan bent er te gaan zitten, maar wel het salaris vangt (Affaire sectordirecteur Asjes-Daal).
  5. Rechterlijke uitspraken hoef je als regering niet uit te voeren, zeker niet als PS Minister President. Dus laat je alles liggen zoals je voorgangers dat deden.
  6. Je zorgt als PS lid en Statenvoorzitter dat je PS minister van Justitie gewoon kan ingrijpen in rechtszaken (Affaire PS minister Wilsoe ten bate van Dos Santos).
  7. Je levert een bijdrage aan openheid door een journalist die het gerommel met de CV van een gevolmachtigd minister aankaart, neer te sabelen (Affaire Marvelyne Wiels, Asjes)
  8. Je zorgt als Statenvoorzitter dat de democratie even ophoudt te bestaan als de meerderheid je niet meer als voorzitter wil. Je rekt het leven van een MFK partij waarmee je daarna niet wil regeren omdat ze niet deugen.
  9. Je kunt als gezagsdrager (Gedeputeerde Economie) je advocaatkosten afwentelen. (Affaire waardoor Asjes uit zijn partij PLKP werd gezet)
  10. Je kunt een wetsvoorstel indienen tegen “zetelroof”, maar wel gaan regeren dankzij partijverlaters.
  11. Je kunt als gezagsdrager het volk belazeren (Gedeputeerde Asjes “geen financiele chaos bij DCA -opvolger ALM), net voordat die klapte)
  12. Je kunt als Asjes het Interparlementair Koninkrijksoverleg zo frustreren dat alle deelnemers van het IPKO 2013 blij zijn dat je er nu niet was.
  13. Je kunt je als Statenvoorzitter fel tegen rijks- en consensusrijkswetten verzetten en er als Minister President nooit meer over reppen.

  Al deze bijdragen van Asjes verdienen lof en hulde…
  Nu nog internationale erkenning voor deze klasse!

  Zonder dit zou Curacao een ander land zijn, dat is zeker…

 3. Natuurlijk heeft Asjes een belangrijke negatieve bijdrage geleverd aan Curaçao, dus een terechte onderscheiding.

 4. zo zie je maar weer waar een wil is is een weg, onze geboren Rotterdammer kan het ook leren dus waarom niet de rest van de wereld.

 5. Ligt in dezelfde lijn als het belonen van de Isla door radio Hoyer; we zijn hier van het pad af, dat is wel duidelijk.