• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CinemasCURAÇAO – Versgeperst.com geeft wekelijks een update van de nieuwste film die draait in The Movies of The Cinemas. Vanaf deze week in The Cinemas: Fruitvale Station, een Amerikaanse dramafilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de laatste dag van het leven van Oscar Grant.

De 22-jarige Oscar is net vrij uit de gevangenis en is vastbesloten zijn leven te beteren. Samen met zijn vriendin en dochter hoopt hij op een betere toekomst. Als ex-gedetineerde is dit echter niet makkelijk en valt hij door tegenslagen terug in zijn oude gedrag en het verkopen van wiet. Toch geeft hij niet op en is hij ervan overtuigd dat hij aan het begin staat van een nieuw leven.

Waargebeurd verhaal
In de ochtend van nieuwjaarsdag wordt hij op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij uit de metro gehaald door een aantal politieagenten. In het bijzijn van de overige passagiers op de betreffende halte, Fruitvale Station, wordt Oscar in zijn rug geschoten door een agent. Filmpjes van het incident verspreiden zich razendsnel over het internet, waardoor een ieder getuige is van de laatste dag van het leven van Oscar Grant.

Prijzen
De film heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de juryprijs en de publieksprijs tijdens het Sundance Film Festival 2013. Daarnaast is de film ook bekroond tot de Beste Film tijdens het Cannes Film Festival 2013.

www.versgeperst.com