P1120412De cursus geologie van Curaçao wordt op 14 januari voor de negende keer georganiseerd. De cursus bestaat uit vijf theoriesessies en een excursie. Iedereen die interesse heeft in de natuur en geologische processen in het bijzonder is van harte welkom.

Tijdens de cursus komen er verschillende onderwerpen aan bod,waaronder algemene basisprincipes van de geologie, gesteenten en mineralen, grootschalige geologische processen (onder meer Platentektoniek), de belangrijkste gesteentegroepen op het eiland en hun kenmerken en de geologische geschiedenis van Curaçao. De cursus wordt afgesloten met een excursie waarbij de verschillende geologische gesteenten in het veld bekeken zullen worden.

Deelname
De cursus bestaat uit vijf theoriesessies op 14, 21, 28 januari, 4 en 11 februari van 18.00 tot 20.30 uur, en een excursie op zaterdag 15 februari van 08.00 tot 16.00 uur. De kosten bedragen 285 gulden inclusief materiaal, snacks, koffie/thee en lichte lunch tijdens de excursie. Je kan je inschrijven via de website. Voor meer informatie kun je bellen naar 522-8289 of een mail sturen naar info@curassavica.com.

3 reacties op “Cursus geologie van Curaçao”

 1. Geachte , M da Costa Gomez
  Mijn excuus voor .
  Maar om de Cursus iets goedkoper te kunnen maken
  Kunt u beter padvindersliederen inschakelen dan professionele Docenten die iets duurder zijn .
  En in plaats van lokalen huren u kan ook tenten gebruiken in openplekje in bossen of bij het voet van bergen om informatie van die dag te formuleren

 2. Apresiabel Jacinto Daal,

  “hoe Buitenlanders komen misbruik maken en profiteren van de Curaçaose bevolking”? Wat een buitengewoon nutteloze zin.
  Cursussen en workshops, of deze gaan over natuur items of zaken als communicatie, vrijetijdsbesteding of anders, brengen kosten met zich mee. Het huren van lokalen, het samenstellen van kennis en materiaal, het verzorgen van de zaken om de cursus heen. Plus natuurlijk het feit dat docenten in cursussen en workshops dit als werk hebben, net zoals een docent dat heeft op een universiteit of andere opleiding en net zoals u een baan heeft waar u uw dagelijks brood mee verdient. Docenten zijn professionals die hun kennis overdragen aan mensen die daar interesse in hebben.
  Daar betaalt u voor als u aan een cursus meedoet, of niet als u dat niet wil doen. Heel simpel.

  Un kordial saludo,
  M da Costa Gomez
  Organisadó di e kurso i ademas yu di Kòrsou (ya ku e menshon aki aparentemente ta nesesario)

 3. Geachte , Mensen
  De cursus geologie van Curaçao kosten 285,- gulden
  Terwijl vroeger ging je gratis met scholen of padvinderij aan deze Cursus .
  Hoe kan dat nou ,dat je moet zoveel geld betalen ,terwijl dat alle Natuurgebied van Curaçao is gratis toegankelijk ( Bossen , Bergen ) .
  Deze is al een overzicht hoe Buitenlanders komen misbruik maken en profiteren van de Curaçaose bevolking