KerstliedCURAÇAO – ‘Last Christmas’ staat dit jaar bovenaan in de Winterse 50. Het is de negende keer dat de luisteraars van meer dan 150 radiozenders in Nederland en België het nummer van Wham uit 1984 uitroepen tot hun favoriete kersthit. De hitlijst wordt dit jaar voor de twaalfde keer opgesteld.

‘Last Christmas’ eindigt altijd hoog in kersthitlijsten, maar wordt wordt ook steevast in verband gebracht met slechte smaak.

Overige favorieten
Het nummer werd in 1984 van de bovenste plaats in de Britse hitlijsten gehouden door ‘Do They Know It’s Christmas’, die werd uitgebracht om de hongersnood in Ethiopië te bestrijden. Dit nummer is dit jaar op de tweede plaatste geëindigd. ‘Driving Home for Christmas’ uit 1988 van Chris Rea completeert de top drie. De afgelopen tijd werden in totaal honderdduizend stemmen uitgebracht.

© Novum

3 reacties op “‘Last Christmas’ weer populairste kersthit”

  1. Volgens mij is dit niet de populairste kersthit omdat hij zo leuk is, maar omdat hij door je strot wordt geduwd op elke radiozender.

  2. De Kerstman is ook een racistsch wezen en iedereen die het viert zijn racisten.. net als iedereen die sinterklaas viert.. afschaffen dus!!

  3. Jammer, vind het een aardig nummer maar niet meer dan dat.

    Onbetwist nummer 1 is Merry X-mas van Slade, met op de tweede plaats inderdaad ‘Do they know it’s christmas’.