Foto 1- Overhandiging plakkaat-2CURAÇAO – Rotary Club Willemstad heeft 13.000 gulden gedoneerd aan Fundashon Pro Bista Kòrsou. De opbrengsten van hun jaarlijkse fundraising zijn deels naar Pro Bista gegaan. Deze stichting zet zich in voor visueel gehandicapten.

Fundashon Pro Bista streeft naar het optimaliseren van omstandigheden voor visueel gehandicapten, zodat zij zelfstandig kunnen leven. Dit betreft het volledig kunnen participeren in de samenleving, waaronder studeren, werken, wonen en het ontwikkelen van hobbies en interesses.

Hulpmiddelen
“Om mensen met visuele problemen hierin te begeleiden zijn er hulpmiddelen nodig. Voor de schoolgaande jeugd betekent dit bijvoorbeeld dat er speciale materialen nodig zijn om hetzelfde onderwijs te kunnen genieten. Het is immers cruciaal dat zij braille leren lezen en schrijven. Hiervoor zijn braillemachines onmisbaar. De braillemachines worden zowel op school als op het Pro Bista-centrum gebruikt. Ook heeft de jeugdafdeling van Pro Bista computers nodig voor aanpassing en digitalisering van schoolboeken, uitprinten van lesmateriaal in brailleschrift en het geven van staftrainingen. Daarnaast zijn ze ook nodig voor administratieve doeleinden”, aldus de stichting.

‘Baardactie’
Tijdens de baardactie hebben maar liefst twintig heren van Rotary hun baard laten staan. Hiermee hebben zij meer dan 30.000 gulden in de wacht gesleept. Het gevraagde bedrag van 13.000 gulden is vervolgens aan de stichting gedoneerd. Het resterende bedrag is naar andere goede doelen gegaan.

Foto 2- Plakkaat met braille

 

www.versgeperst.com