UntitledCURAÇAO –  De eerste International Migrant Career Event vindt plaats op 8 en 9 februari in Expo Houten (nabij Utrecht). Dit event richt zich op migranten die willen remigreren en op zoek zijn naar een baan. Deelnemende bedrijven en potentiële werknemers worden hier samengebracht.

De International Migrant Career Event is onderdeel van de achttiende editie van de Emigratiebeurs. Met ruim 11.000 bezoekers is de Emigratiebeurs Europa’s grootste evenement op dit gebied.

Thema’s
Er komen verschillende thema’s aan bod, waaronder wonen, ondernemen en studeren. “Er zijn bijna twee miljoen niet-westerse migranten woonachtig in Nederland. Velen van hen hebben waardevolle kennis en ervaring in Nederland opgedaan. Hun specifieke vakkennis, jarenlange werkervaring in combinatie met de kennis van de eigen taal en cultuur, zijn zeer waardevol voor bedrijven in het land van herkomst”, aldus de oprichters van het event.

Curaçaose bedrijven
Curaçaose bedrijven kunnen als exposant deelnemen aan deze beurs. Dit kan zowel voor het werven van geschikte kandidaten, als het aanbieden van producten en/of diensten aan (r)emigranten die zich op Curaçao willen vestigen.

Ontmoetingsplek
Bedrijven kunnen tijdens het event in contact komen met goed opgeleide migranten in Nederland. Via de vacaturebank van de Emigratiebeurs kunnen deelnemende bedrijven voorafgaand aan de beurs hun vacatures plaatsen, CV’s inzien en potentiële kandidaten uitnodigen voor een eerste kennismaking. Tevens is het mogelijk om het bedrijf te presenteren of een workshop te geven tijdens een aparte sessie. Naast Curaçao worden onder andere Bonaire, Sint Maarten, Suriname, Nigeria, Somalië, Afghanistan en Irak vertegenwoordigd.

www.versgeperst.com