• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao-luchtCURAÇAO – Ons eiland is genomineerd in de ‘10 Best Readers Choice Travel Award’ van de Amerikaanse krant USA Today. Een groep experts heeft Curaçao geselecteerd om mee te dingen in de categorie Best Caribbean Island. Er kan eenmaal per persoon per dag gestemd worden.

De Curaçao Tourist Board roept op om via de website van de krant op ons eiland te stemmen. Dat kan nog tot 6 januari. Twee dagen later wordt de winnaar bekendgemaakt op de site.

18 reacties op “Curaçao genomineerd als Best Caribbean Island”

 1. Het reageren van lezers van Versgeperst op negatieve dingen hier op het eiland zou juist een impuls moeten zijn voor diegenen waar over geschreven wordt om die dingen waarop de aandacht gevestigd wordt te verbeteren en daardoor uiteindelijk een beter land te krijgen.
  Maar neen, het is veel gemakkelijker “to kill the messenger” dan hoef je verder niets te doen en kun je lekker onder je boom blijven liggen, toch !

 2. Peter van Dungen, je advies “dus neem het goede voorbeeld van onze mensen in Nederland” is het enige positieve in je betoog. Soms denk ik met weemoed aan het wegennet in Nederland en dan vooral als ik naar Banda Bou rijd of waar dan ook op het eiland.

 3. @Peter: Ik ben het ergens wel met je eens. Je gal spuien op een website zorgt niet dat het probleem opgelost wordt. Maar ja, in NL is het fenomeen ook niet minder.

 4. @Peter, dezelfde makambas die je uitscheld die klagen idd dat curacao zo vuil is.. en ze snappen niet als je als ydk trots op je eiland bent dat je van je eigen eiland een rotzooi van maakt. dezelfde makambas hebben 3 maanden geleden ook het eiland zelf schoongemaakt dus ook actie.. dus je snapt wel dat ze teleurgesteld zijn dat het eiland nu weer een rotzooi is! Begin je het nu eindelijk een keertje te snappen petertje?

 5. Ik vind het heel leuk dat Curacao hier tussen zit. Het is toch mooie exposure , bovendien heb ik van veel mensen (ook amerikanen ) gehoord dat ze curacao geweldig vinden.

  @ Edgar ik heb gekeken en het zijn wel degelijk 20 eilanden omdat Ambergris Caye een eiland is. Het hoort weliswaar bij Belize dat geen eiland is , maar het gaat om een specifiek eiland.

 6. Ik sluit mij helemaal aan bij Peter van Dungen! Deze mensen hebben echt geen leven volgens mij. Ook altijd dezelfde mensen bij elke topic. Heb zelfs bijnamen voor ze.. Ik ben op veel plaatsen geweest zowel in Europa, de Americas en Azie.. Ook al hebben we onze uitdagingen maar Korsou tur dia!

 7. @ Peter van Dungen. de Nederlander die een enorme haat heeft tegen Curaçao en de YDK het land te verlaten.

  Het toppunt van generaliseren, want eerder het tegendeel is waar, maar ja we beginnen aan je nonsens te wennen.

 8. @ news_boy. Gefeliciteerd Curacao, ik kom zelf van Aruba en mijn land staat niet eens er in.

  Goede wijn behoeft geen krans.

 9. @News Boy, Zou de conclusie zijn dat Aruba achterop raakt bij Curacao?

 10. Gefeliciteerd Curacao, ik kom zelf van Aruba en mijn land staat niet eens er in. Ik stem voor jullie.

 11. Ik snap gewoon niet hoe men elk artikel pakt om iets negatiefs over Curaçao en hun mensen te schijven ongeacht de inhoud van het artikel. In Nederland worden allochtonen geacht het land per direct te verlaten als ze enigszins een minimale compassie vertonen als iets pietluttigs als de anti zwarte pieten campagne. Wat belet de Nederlander die een enorme haat heeft tegen Curaçao en de YDK het land te verlaten en terug te keren naar de oohh zoooo geweldige Nederland. Het is geen geheim dat Nederlanders de meest perfecte mensen in de wereld zijn dat a fte leiden is aan de duizenden negatieve reacties die hier hun weg gevonden hebben.

  Ik zou me dood ongelukkig voelen als ik in een land moest wonen die mij niet aanstaat. Dus neem het goede voorbeeld van onze mensen in Nederland.

 12. Het is een bewijsstuk dat VS moet ons Eiland Curaçao eerst bekroon .
  Want VS weten precies hoeveel waardevol is deze stuk Eiland .
  Terwijl van onze moederland kant zijn deze Eiland Curaçao niet zo waardevol .
  Als u alleen de Nederlandse Media dagelijks volgen in Nederland .
  Dan voelt u precies wat ik voel .

 13. Wanneer ik op die website kijk dan tel ik daar 20 eilanden (of eigenlijk 19 eilanden en 1 land), dus hoe we dan komen op het verhaal dat het hier gaat om een selectie van 10 ontgaat mij volledig.

  Voor de rest is het dus gewoon een kwestie van: ‘Wij van WC-eend adviseren WC-eend’

  Misschien moeten we GeenStijl maar eens benaderen. Die maken meestal korte metten met dit soort online stem acties.

  Los van dit alles……………..gaat zo’n actie ons nu meer toeristen opleveren of is zo’n prijs alleen leuk in de vitrinekast ?

 14. Er zijn statistieken en andere leugens.

  Als men de recensies leest van Amerikanen welke hier geweest zijn dan is het niet echt een jubelverhaal, men voelt zich niet veilig, het eiland is smerig, de bevolking niet serviceminded, dat springt er toch wel vaak bovenuit.

  Indien men echt de Amerikaanse markt wil veroveren dan zal er hier een hoop moeten veranderen.

 15. Je kunt zien dat het plegen van fraude gemeengoed is geworden op Curacao.

  Ik denk namelijk dat het idee is dat toeristen die Curacao bezocht hebben gaan stemmen, maar het CTB roept de bewoners van Curacao op zoveel mogelijk op Curacao te clicken.

  Het is als wanneer de beste auto van Curacao moet worden gekozen en garage Cordia haar werknemers dagelijks op de Yaris laat stemmen.

  Nos ta sushi hende!

 16. Wat waren de criteria van de ‘experts’ voor de beoordeling?

 17. Nou dat zijn dat hele domme mensen

  Bla, bla, bla. Waarom komen er dan zo WEINIG toeristen terug naar Curaçao????
  B.v. heel veel klachten dus over de complete ongeinteresseerdheid van het personeel.
  Ooit het ‘openingswoord’ van Kabbara gelezen in het door hun uitgegeven blad en je bent een week misselijk. Wakker worden! Stem Curaçao maar naar de poedelprijs.

 18. Zijn er dan eilanden waar nog meer criminaliteit is??? Ik kan het me niet voorstellen.