Angelo Hooker BRON KABINET VAN CURAÇAOCURAÇAO – De gevolmachtigde minister van Curaçao Marvelyne Wiels, heeft onlangs de Manera Solo di Kòrsou den Eksterior Award uitgereikt aan de Curaçaose gynaecoloog Angelo Hooker. De award wordt uitgereikt aan Curaçaoënaars die in Nederland uitblinken.

Recentelijk kreeg zangeres Kris Berry dezelfde onderscheiding van Wiels.

Gynaecoloog
Angelo Hooker werd op 11 juli 1975 geboren op Curaçao. In 1987 emigreerde Hooker met zijn ouders en twee jongere zussen naar Nederland. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en werkte tijdens zijn opleiding als arts-assistent in het Medisch Centrum Alkmaar en het Academisch Medisch Centrum. Sinds 1 april is Hooker werkzaam als gyneacoloog in het Zaans Medisch Centrum (ZMC) met als aandachtsgebied algemene gynaecologie en vruchtbaarheid.

Vooringenomenheid
Als één van de weinige donkere studenten werd Hooker tijdens zijn opleiding soms geconfronteerd met de vooringenomen standpunten van bepaalde patiënten. Zo werd hij ooit na zijn dienst door een echtpaar gevraagd of hij het die dag druk had gehad met zijn dagelijkse werkzaamheden als schoonmaker. Het diplomatieke antwoord van Hooker luidde: “Ja, met het schoonmaken van baarmoeders!”

Onderscheiding
In september ontving Hooker de Young Scientist Award van de Nederlandse Vereniging voor Obstetetrie en Gynaecologie (NVOG). Hij kreeg de prijs overhandigd voor een publicatie in het tijdschrift Human Reproduction Update. Hij deed hierin verslag van het percentage verklevingen die kunnen optreden bij vrouwen die operatief worden behandeld vanwege een miskraam.

9 reacties op “Angelo Hooker ontvangt award van Wiels”

 1. #Klaas
  Moeilijk woord he gynaecoloog.

 2. Wat een onzin reaktie weer van Dhr sander, appels met peren vergelijken noemen ze dat ook wel. Kent u deze vrouwenarts zo goed om te constateren dat een hobby een beroep is by the way. Onvoorstelbaar.

 3. ik zie het een beetje als discriminatie.
  hij is gewoon een goede arts, maar omdat hij donker van kleur is en van Curacao komt,krijgt hij een award?

  hij heeft gewoon van zijn hobby zijn beroep gemaakt.
  daar zijn er zoveel van en die krijgen geen award..
  Dan ook nog schaamteloos van deze mevrouw Wiels hem aanvaarden?
  Daar wil je toch niet mee op de foto!!

 4. Van zo’n toch wel onderlegd persoon als de heer Hooker zou je toch wel verwachten dat hij afstand neemt van zo’n farce van iemand die ook zijn volk voor joker heeft gezet en dagelijks nog steeds voor joker zet. Van een zangeresje kun je niet verwachten dat zij verder denkt dan haar neus lang is maar een gerespecteerd gyneacoloog ?

 5. Onvoorstelbaar dat je zo’n belangrijke award uit handen van dit lachwekkende figuur accepteert. Waar is je self conscience. Dit heeft toch niemand nodig.

 6. Dat je een prijs moet krijgen uit handen van zo’n fantast, ongehoord. Maar goed, het is een prijs die Wiels gelukkig NOOIT in haar leven zal krijgen.
  Misschien moet er een prijs verzonnen worden voor Curacaoenaar met de grootste fantasie. Maakt ze in ieder geval een kans.

 7. Marvellous ‘Cum Froude’ Wiels heeft PR uitgevonden!

  De een na de andere award vliegt momenteel het Curacaohuis-deurtje uit sinds Drayer haar heeft ontmaskerd als bedriegster.

 8. Een gynocoloog die Hooker heet ???

 9. Heeft zij wel zjin CV gechecked ahhahaha