• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

man pa komunidat thumbCURAÇAO – De kerstdagen staan voor de deur. De vrijwilligers achter het project ‘Un man pa komunidat’ (Een hand voor de gemeenschap) wil voor die tijd een door de regenval ingestort huis renoveren. Daarvoor zijn wel bouwmaterialen en geld nodig.

“Robert leeft in een schrijnende situatie, het huisje dat hij bezit is door de laatste grote regenbuien zodanig aangetast dat hij er niet meer in kan wonen. Voor de kerst moet daar dringend verandering in komen”, zo spreekt de organisatie haar ambitie uit. De bewoner is meer dan zeven jaar vrijwilliger bij Stichting Uniek Curaçao waar hij werkt aan het onderhoud en schoonhouden van verschillende natuurgebieden op Curaçao. Omdat zijn inkomen uit onderstand bestaat, heeft de instorting van zijn huis hem hard geraakt.

Stichting opgericht
In november is voor het aanpakken van dit project de stichting ‘A Hand For A Fellow Citizen’ opgericht. Het doel van de stichting is onder andere om burgers die geconfronteerd worden met armoede en gebrekkige huisvesting te helpen door praktische oplossingen te bedenken en uit te voeren. Het huis van Robert is hierin het eerste project.

Tijdelijke verblijfplaats
Notariskantoor Eshuis, Rent It All, de miliciens en medewerkers van marinebasis Suffisant en andere vrijwilligers hebben een tijdelijke verblijfplaats voor de man gevonden en een begin gemaakt met de sloop van het bouwvallige huisje. De volgende fase is het opnieuw opbouwen van het huisje.

Donaties
Bouwmaterialen als cement, blokken, dakbedekking, plafondplaten, restanten tegels, een wc-pot, wasbak en douchekop met slang, maar ook  financiële bijdragen zijn van harte welkom ter ondersteuning van het project. Neem voor meer informatie contact op met de stichting via e-mail (unmanpakomunidat@gmail.com) of de Facebookpagina. Voor donaties bel je na 14.00 uur met voorzitter Kim Russel op nummer 5281964. Geldelijke bijdragen kunnen worden gestort op rekeningnummer 26039609 (MCB Bank) ten name van A Hand For A Fellow Citizen Foundation.

man pa komunidat groot

1 reactie op “Help een huis herbouwen voor de kerstdagen”

 1. Zo een initiatief is heel erg belangrijk op Curaçao .
  En als ik goed kan herinnering in jaren 1972 .
  Had zo een project mijn geboortehuis te Steenkoraal herbouwen .
  God zegenen u en uw project vanaf in het begin tot heden .