FHN directieCURAÇAO – Het Festival Historia Nobo (FHN) belooft een hoop spektakel. Afgelopen week was er een meet & greet met de toneelschrijvers van dit jaar georganiseerd. Jongeren konden zodoende de persoon achter het stuk ontmoeten.

Er is veel aandacht voor de stukken van vorig jaar. Morgen gaat het winnende toneelstuk van vorig jaar, Ta Bo Destino van Gedion Martina, in première om 20.00 uur in La Tentashon. Daarin werkt een alleenstaande moeder overdag als werkster en ‘s nachts in de prostitutie. Zoonlief klust bij als drugshandelaar. De entree kost 15 gulden.

Runner-up
Pandora’s Box, de runner-up van 2012, vertelt het verhaal van twee boezemvriendinnen die ondanks hun grote verschillen allebei op dezelfde man vallen. Maar hij moet van beide dames niks weten. Ook deze première vindt plaats in La Tentashon, op 12 december om 20.00 uur. Toegang bedraagt 15 gulden.

De erfenis
Op 14 en 15 december om respectievelijk 21.00 en 20.00 uur, wordt Herensia voor het laatst gespeeld. In de komedie van Pachi Damon verdelen vier kinderen de erfenis van hun vader. De goede man is echter nog niet overleden. De twee shows worden gespeeld in Teatro Luna Blou en kosten 27,50 gulden.

FHN meet and greet

www.versgeperst.com