• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

waarschuwingsbord schildpaddenCURAÇAO – In het Ascension-park zijn waarschuwingsborden geplaatst voor schildpadden. Dat meldt Beheerder Stichting Uniek Curaçao. De waarschuwingen staan in het Papiaments en het Chinees aangegeven. De borden wijzen erop dat schildpadden met rust gelaten moeten worden.

In het natuurpark Ascencion zijn vanaf de waterkant de schilpadden te zien. In Boka Ascencion zijn naast de groene zeeschildpad (tortuga blanco) meerdere soorten te zien, waaronder de kawama (dikkopschildpad) en de karetschildpad. Er zijn verder zeer kleine schildpadjes aangetroffen, die net hun ei verlaten hadden. Geregeld komen er vissers in het gebied, behalve vissen vangen ze ook schildpadden en nemen ze deze dieren mee. Volgens de wet is de schildpad een beschermde diersoort waarbij ook het wegnemen van de gelegde eieren srafbaar gesteld is.

Ieders verantwoordelijkheid
Dankzij oplettende bezoekers die misstanden als het vangen van schildpadden melden, zijn al diverse malen gevangen schildpadden op tijd gered. Het gebied is gratis toegankelijk en Stiching Uniek Curaçao rekent op de bezoekers van het gebied om de bewaking van de natuur tot ieders verantwoordelijkheid te beschouwen. Voor meldingen of informatie is de stichting telefonisch bereikbaar op 4628998.

schildpadje

2 reacties op “Waarschuwingsborden geplaatst in Parke Ascension”

  1. Ja, Edward, in het Chinees, want die mensen eten schildpadden eieren.
    Had misschien ook nog in het Surinaams gedaan moeten moeten zijn, zij eten namelijk ook de eieren van schildpadden.

  2. In het Chinees??