• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

expositie 200 jaar tropisch koninkrijk foto: pedro sluiterCURAÇAO – Ank Bijleveld-Schouten, voorzitter van het Nationaal Comité 200 Jaar Koninkrijk, heeft gisteren de tentoonstelling ‘Tropisch Koninkrijk’ in Museum de Fundatie in Zwolle geopend. Dit vond plaats in het bijzijn van Marvelyne Wiels en de Gouverneurs van Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

De expositie vindt plaats in het kader van de viering van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk en geeft een uitgebreid overzicht van de hedendaagse beeldende kunst van Aruba, Curaçao, St. Maarten, Bonaire, Saba en St. Eustatius. In ‘Tropisch Koninkrijk’ wordt Curaçao vertegenwoordigd door het werk van David Bade, Herman van Bergen, René Emil Bergsma, Ruben La Cruz en Karolien Helweg, Yubi Kirindongo, Tirzo Martha, Felix de Rooy, Kirk Claes, Evelien Sipkes en Ellen Spijkstra.

200 jaar tropisch koninkrijk foto: pedro sluiter

6 reacties op “Curaçao op tentoonstelling ‘Tropisch Koninkrijk’”

 1. Beste Ridge, mijn CV ziet er korter uit dan die van deze oplichster, maar er staan geen leugens, halve waarheden en/of onwaarheden op. Mind you, wat ik bij haar nog mis is haar diefstal van het Curaçaose volk maar dat zal ze inmiddels al wel hebben bijgewerkt met een kantekening “lekker puh”.

 2. @ Ruben La Cruz ; Net zoals jij en Wimpiri de enigen zijn die hierop hebben gereageert, Ben ik de enige misschien die in de gaten heb ,dat jullie mieren neukers zijn .Laat de vrouw dragen wat ze wil dragen. Jullie hebben niet eens in de gaten dat je te persoonlijk wordt .Als geen verstand heb van vrouwen haren ,moet je je niet zo uitspreken .
  Een ECHTE Curacaoenaar die stijl haar heeft,is afkomstig uit nederland dus een beetje joods kan je zeggen. Wat Mrevelyn op haar hoofd heeft kan extention zijn of iets in de buurt..Wat ik wil zeggen is ” ,wees krietisch maar blijf wel realistish .
  Dit heeft nix met politiek te maken ? H oe zouden jullie C V eruit gezien hebben, vraag ik me af en toe af .

 3. Ruben, als ik zoveel leugens de wereld in had gestuurd zou ik me, ter verantwoording geroepen, kapot schamen en de eerste tien jaar onder een hele grote steen zijn gekropen. Kan mij dus voorstellen dat zij gezien haar veroverde functie wel even haar gezicht heeft laten zien maar zodra zich daar een gelegenheid toe deed het hazenpad heeft gekozen. Respectloos en zo iemand wil wel met respect behandeld worden, Arthur Donker zou zeggen “je blijft lachen op deze rots”. Wij als Curaçaos volk schamen ons toch ook kapot.

 4. Zo waardeert Curacao haar kunstenaars en dan durven er nog mensen te mekkeren over het feit, dat de manuscripten van Boeli van Leeuwen naar Den Haag gaan. Een absolute non-discussie omdat het niemand wat aangaat wat de erven van Boeli ermee doen en alleen die hebben daartoe het recht.

 5. Zelfs haar haar is nep, kabei strika werd eens door een Curaçaose politicus in Nederland, aan de kolonisator verweten. Kan ze dus ook in haar CV opnemen, steil haar, maar ook dit is niet echt.

 6. Mevrouw Wiels was laat gekomen, heeft de tentoonstelling niet bekeken en heeft volgens mij ook de kunstenaars niet gesproken, laat staan gefeliciteerd. Ze is in ieder geval niet naar mij gekomen. Misschien is dat maar beter ook. Ze is gelijk weer vertrokken na de opening. Ik blijf lachen hahahahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahhahahhahhahhhahahhahahahhahaahahahahahahahhahhahahhahhahha