• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

reading fair thumbCURAÇAO – De naschoolse opvang van Happyvilla Enrichment Center heeft zaterdag in het kader van de boekenweek een succesvolle ‘reading fair’ georganiseerd. Dertien kinderen tussen de zeven en elf jaar moesten een boekpresentatie houden. Een jury maakt 4 december de winnaar bekend.

De kinderen mochten zelf een boek uitkiezen om te lezen en om aan het einde van boekenweek te presenteren op een kunstzinnig presentatiebord. Ook moesten de kinderen een samenvatting van het boek maken en enkele vragen beantwoorden over de inhoud van het boek.

Vaardigheid
De reading fair heeft als doel om kinderen te stimuleren om te lezen en hen te laten begrijpen wat ze precies lezen. Het lezen van verschillende boeken en hier over vragen beantwoorden is een deel van het examen van de middelbare school. Door vroeg te beginnen met lezen wordt het een vaardigheid die kinderen op natuurlijke wijze zullen beheersen. Het is nooit te vroeg om te beginnen met leren, stelt de organisatie.

Jury
De jury werd gevormd door vijf mensen, waaronder Leo Regales, Ini Statia en Marion Schroen. De jury hield met elke deelnemer een gesprek van ongeveer tien minuten over het gelezen boek. Op basis van de antwoorden van de kinderen wordt er een winnaar gekozen. De winnaar wordt volgende week woensdag tijdens de Sinterklaasviering bij Happyvilla Enrichment Center, bekend gemaakt. Voor meer informatie bezoek je de Facebookpagina.

Reading fair

reading fair 2

1 reactie op “‘Reading fair’ laat creativiteit kinderen zien”

 1. Ja ,eigenlijk wil ik mijn al ingeleverd toekomstplan in geheim houden .
  Maar op deze speciale moment voel ik toch om mijn toekomstplan in licht brengen .
  Want in eerste instantie is mijn toekomstplan gebaseerd voor deze talentvolle kinderen .
  Het gaat om een Uniek Gebouw ( A ) , die als volgend gaan functioneren voor de Nationale Kunst Academie op Curaçao en het is ook voor de hele regio Cariben