• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

BLVD thumbCURAÇAO – De opening van Curaçao Beach Boulevard (BLVD) vond gisteren plaats. BLVD ligt bij Sea Aquarium Beach en is een plek waar strand, shoppen, dineren en uitgaan gecombineerd kan worden. BLVD streeft ernaar een centrale ontmoetingsplek te worden voor zowel eilandbewoners als toeristen.

Het idee voor de boulevard is ontstaan vanuit de gedachte dat het goed zou zijn om bestaande accommodaties, attracties en toekomstige ontwikkelingen met elkaar te verbinden.

Diversiteit
De BLVD, dat vijftig units telt, heeft een grote diversiteit aan horecagelegenheden, winkels, salons en dienstverleners. Er is een bar, een tattoo-studio en diverse kleding-, sieraden-, sport- en verzorgingswinkels. Ook zijn er veel horeca gelegenheden. Daarnaast is er voor kinderen de mogelijkheid om zich op het strand te vermaken in de twee nieuwe speeltuinen die op de boulevard zijn geplaatst. Ook de eerste vestiging van Politur (toeristenpolitie) komt op de BLVD.

Koopavonden
De opening wordt de resterende dagen van november en in de maand december verder gevierd met verschillende evementen.
Zo vindt zaterdag een Sinterklaasfeest plaats en in december gaat de eerste editie van Cars & Coffee van start. Bovendien is er vanaf 29 november elke vrijdagavond een koopavond. Op 23 december is er een kerstmarkt.

14 reacties op “Opening Curaçao Beach Boulevard”

 1. Zojuistt een eerste wandeling over deze boulevard gemaakt, eerst reactie is niet best. Wat een hoop beton en waar is het Carib gevoel gebleven, ik kwam hier 13 jaar geleden regelmatig. Dit is denk ik eens maar nooit meer, ik wil houten vlonders, rieten daken, scheef hangende verlichting etc. etc.

 2. Typisch zo’n “mega” project, waar huurders over de streep worden getrokken door drie jaar huren, voor de prijs van één jaar, of iets dergelijks.
  Het oorspronkelijke Mambo project liep aardig, omdat de inrichting bestond uit eenvoudig timmerwerk van latten en plankjes, het bedrijf zich financieel in een continue staat van dreigende surséance bevond , en het (veelal stagiaire) personeel zo worden uitbetaald op de dag dat ze terug naar Nederland gingen. En natuurlijk door het grenzeloze, onbeperkte optimisme van de uitbater die de grootste Nederlandse artiesten naar Mambo haalde. Die artiesten zitten nu veelal in Kokomo Beach.
  Mazzel en Brochum daar op die playa.

 3. Mambo had een erbarmelijke reputatie wat veilig parkeren betreft. Voordat je je auto had afgesloten was er al in ingebroken. Heb nooit begrepen waarom de toenmalige uitbaters daar geen bewaking voor hebben geregeld, dit heeft ze een slechte reputatie opgeleverd en veel klandizie gekost. Inderdaad verbieden diverse car rentals gewoon het parkeren op Mambo.

  Toen ik er laatst was liepen er echter meer securityguards rond dan dat er auto’s waren. Ook de boulevard was uigestorven. Het kan zijn dat dat is omdat het nieuw en nog niet af is, want dat moet aantrekken.

  Jammer dat enkele horecagelegenheden (Las Vegas 360 is superslecht) niet van niveau zijn en dat de MFK er een sede heeft in de studio van Radio Dolfijn. Die stonden op de rand van faillissement en dan ben je niet meer zo kritisch waar je financiering vandaan komt.

 4. @Phillipe, de heren van Wet en Wild en Mambo etc verdienen elke week al goed geld.. Ik snap niet dat ze niet een paar parkeerwachters kunnen neerzetten. Parkeerplaats is idd onveilig.. ik zie vaak een groepje jongens in een auto daar maar zitten.. alsof je niets beter hebt te doen dan met z’n 4-en op een parkeerplaats in een auto te zitten.

 5. Mensen, het concept is mooi, over iets dergelijks wordt ook gesproken bij de megapier (een boulevard vanaf Renaissance). De Mambo boulevard is een mooie test case voor een boulevard daar.

  Laten we hopen dat het een succes wordt, ook voor Curacao, al zal het in deze moeilijke tijden niet makkelijk zijn.

 6. “Daar is ook een goed horeca produkt voor nodig. Het Mexicaanse restaurant daar biedt dat”
  Hahaha ja hoor, right…. LOL

 7. Ik wens de ondernemers daar heel veel sterkte en geluk toe. Het zal niet makkelijk worden in deze crisis tijd. De huren voor de units zullen ook niet mild zijn en toeristen geven ook meer veel uit.

 8. @bs, waar is het wel veilig dan? Curacao is helaas onveilig

 9. Er waren ooit tijden dat Curaçao een heel eigen, gemoedelijke ,rustieke sfeer uitstraalde. Ook de omgeving van Mambo Beach. Een unieke sfeer die veel toeristen trok. Maar nu: b.v. het huidige Mambo Beach kan ook liggen in Miami, Aruba ,Dubai en waar al niet. Het onderscheidt zich in het geheel niet meer. De kans voor Amerikanen en Europeanen om zich in een sfeer onder te dompelen die ze thuis niet kennen, is geheel verdwenen. Nu nog hoogbouw waar sprake van is. Ik hoorde van een aantal ned. toeristen dat ze volgende keer naar Ibiza e.o. gaan. Korte vlucht,2,5 uur, goedkoper ticket,,minder criminaliteit en bijna net zo commercieel en uitwisselbaar als Curaçao.(Amerikanen opteren dan voor Aruba). De commercie ($$$$) hier draait Curaçao en zichzelf op deze wijze de nek om.

 10. Ik ken autoverhuurbedrijven die hun klanten melden dat ze daar niet mogen parkeren. Ingeval van schade of diefstal alles eigen risico.. Dan schiet het niet op.

 11. Er waren ooit plannen voor een hotel, maar ja, toen de investeerders zelf de FIOD achter zich aan kregen (althans een paar van hen) was het snel gedaan met dat hotel.
  Nu staat er dus een, half afgebouwd, betonnen ding, waar genoeg tafels en stoelen zijn om half Curacao voor het diner te ontvangen. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te mogen concluderen dat dit niet gaat werken.
  De prijzen zijn redelijk absurd (NAF 6,50 voor een Polar ????) en de rest is eten van de laagste kwaliteit voor de hoogste prijs. Een toerist kun je het 1 keer flikken, maar een lokaal zie je nooit meer terug,……………tenzij die geen verstand heeft van eten.

  Wanneer er nog 3 of 4 hotels erbij komen heeft de BLVD kans om te overleven, maar met het huidige aantal bedden is het ten dode opgeschreven.

 12. Dat hele project staat letterlijk als een blok beton aan de grond. Niet alleen ontbreekt het aan sfeer en een vriendelijke uitstraling, maar ook is de omgeving onveilig. Een stap buiten het gebied, nee, zelfs op de parkeerplaats heb ik me er nooit veilig gevoeld, of riskeer je een inbraak in je auto.

 13. Het idee leek me prima, maar de boulevard heeft vooralsnog geen enkele uitstraling.

  Wellicht omdat er nog veel units niet verhuurd zijn, of zou het toch komen omdat het steriel en niet sfeervol is?

  Laten we hopen dat het een succes wordt, en daar is ook een goed horeca produkt voor nodig. Het Mexicaanse restaurant daar biedt dat, maar de Las Vegas 360 bar verkoopt cocktails die ik mijn schoonmoeder nog niet aan zou bieden tegen prijzen waar je eerst je hypotheek moet verhogen. Daar moet snel een andere uitbater in.

 14. Wat een farce was deze avond. Iedereen geforceerd positief en vrolijk doen, terwijl werkelijk iedereen daar ruzie en rechtszaken met elkaar heeft. Een goede journalist zou daar eens in moeten duiken…